RØDE brengt een compacte tweekanaals interface voor audio-opnames uit

door Franck

RØDE AI-Micro is een nieuwe ultra-compacte dual-channel interface voor het opnemen van hoge kwaliteit audio naar een mobiel apparaat of computer. Met twee auto-sensing ingangen voor het aansluiten van vrijwel elke microfoon met een 3,5 mm uitgang, een high-power hoofdtelefoonuitgang voor zero-latency audio monitoring en playback, en een universele USB-uitgang voor gebruik met zowel mobiele apparaten en computers met iOS, Android, Windows, en macOS systemen. Bovendien kan hij worden gebruikt met de volledige suite van RØDE-apps voor betere opname- en besturingsmogelijkheden.

De laatste tijd leek het er bijna op dat het Australische audiobedrijf RØDE zich alleen maar richt op zijn Wireless GO II audiosysteem. Na de aankondiging in februari 2021, introduceerde het bedrijf in april 2021 een belangrijke update die standalone onboard audio-opname en meer ontgrendelde. Onlangs maakte RØDE de Wireless GO II compatibel met de Central Mobile en Connect Apps. Vandaag kondigt het bedrijf echter een ander product aan – een nieuwe compacte tweekanaals interface voor het opnemen van hoogwaardige audio naar een mobiel apparaat of computer – genaamd AI-Micro. Laten we eens kijken naar de functies en specificaties.

microfoon en kabel Connecties

Rode AI micro

Rode AI micro

De AI-Micro heeft twee microfooningangen met hoogwaardige voorversterkers en kan hoge-resolutie 24-bit/48kHz audio opnemen. Dit zijn autodetectie-ingangen die detecteren of een TRS- of TRRS-microfoon is aangesloten en zich automatisch aanpassen zonder dat adapters nodig zijn. Ingang 1 kan ook worden geconfigureerd als een enkele stereo TRS-ingang. Dit betekent dat vrijwel elke microfoon met een uitgang van 3,5 mm kan worden aangesloten op de AI-Micro, met inbegrip van shotgun-microfoons, lavaliers, draadloze audiosystemen en stereomicrofoons.

Bovendien beschikt de AI-Micro over een krachtige hoofdtelefoonuitgang voor het monitoren en afspelen van audio zonder vertraging. Met een gewicht van minder dan 20 gram is de AI-Micro zeer compact en licht. Hij is ontworpen om naadloos te worden aangesloten op smartphones, tablets en computers via de universele USB-uitgang. Hij is plug-and-play-compatibel met Mac-, Windows-, iOS- en Android-apparaten en wordt geleverd met USB-A-, USB-C- en Lightning-kabels.

RODE AI Reporter

RODE AI Reporter

Dit apparaat lijkt niet alleen nuttig te zijn voor het opnemen van audio, maar ook voor het verkrijgen van betere audio tijdens videoconferenties en gesprekken, die voor veel mensen een dagelijkse activiteit zijn geworden sinds de COVID-19-gerelateerde beperkingen.

RØDE app suite compatibiliteit

Het goede nieuws is dat de AI-Micro kan worden gebruikt met de volledige RØDE app suite – inclusief RØDE Connect, RØDE Central, en RØDE Reporter – die uitgebreide functies en functionaliteiten, on-the-go configuratie, en audio-opname bieden.

RØDE Connect is gratis podcasting- en streamingsoftware voor Mac en Windows, waarmee tot vier microfoons op een computer kunnen worden aangesloten, met niveauregeling, solo- en mute-knoppen, en hoogwaardige audioverwerking. Dit omvat een compressor, noise gate, evenals APHEX Aural Exciter en Big Bottom effecten.

Bekijk de promote video:

Introducing the AI-Micro

RØDE Central stelt gebruikers in staat om de AI-Micro op een computer of mobiel apparaat te configureren, inclusief het aanpassen van de ingangsversterking en het uitgangsniveau van de hoofdtelefoon, het schakelen tussen ‘Merged’, ‘Split’ en ‘Stereo’ kanaalmodus, en het inschakelen van een high-pass filter. De RØDE Reporter mobiele app maakt tevens volledige configuratie van het apparaat mogelijk.

Prijs en beschikbaarheid

De RØDE AI-Micro is o.a. te bestellen bij Thomann, maar hou rekening met een flinke levertijd op dit moment.

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL