Revv Generator 120 MKIII gitaarversterker recensie

door Franck

Generator 120 MKIII Overzicht

De Revv Generator 120 MK3 is waarschijnlijk de meest indrukwekkende buizenversterker die op dit moment te koop is. Deze krachtige versterker met ingebouwde Two Notes luidsprekersimulatie IR’s vele andere opties is echt even wat anders! Niet alleen klinkt hij op elk kanaal geweldig, de veelzijdigheid is als geen andere versterker.

MKIII Kanalen en Regelaars

De Generator 120 is een 4 kanaals versterker met een aantal bijzondere regelaars en mogelijkheden. Elk van de 4 kanalen heeft zijn eigen klank en karakter, variërend van clean tot high gain.

De versterker komt ook standaard met de Two Notes Torpedo technologie die een enorme veelzijdigheid met zich meebrengt.

De kanalen worden veranderd via de drukknoppen op het voorpaneel, de bijgeleverde voetregelaar of MIDI. Elk van de 4 kanalen heeft zijn eigen toon opties zoals bright, cut en fat. Enkele nieuwere functies in de MK3 lijn zijn “Wide” op het clean kanaal en nieuwe drive niveaus op het crunch kanaal.

Revv Generator voorkant

Revv Generator voorkant

De versterker komt ook standaard met de Two Notes Torpedo technologie die een enorme veelzijdigheid met zich meebrengt. In het kort: Deze techniek maakt het mogelijk om je amp zonder externe cabinet te gebruiken. In plaats daarvan kun je kiezen uit een digitale kloon. Wat zeer goed werkt en klinkt! Je kunt het ook direct op je audio interface aansluiten en het naar je computer sturen bijvoorbeeld, voor directe opnames.

Deze versie van de Torpedo lijkt op die van de Captor X en heeft een stereo-uitgang op de achterkant van de versterker. De Twin Tracker functies kunnen ingeschakeld worden om een stereo-effect te creëren, wat erg fraai is.

De versterker beschikt ook over Bluetooth, zodat je de instellingen van de Torpedo vanaf je telefoon of mobiele toestel kunt wijzigen. Dit is een geweldige functie als je live speelt, want je kunt je geluid zo veranderen dat het het beste bij de zaal past. En je hoeft geen zware speakers meer mee te sjouwen natuurlijk!

Hoewel de versterker veel functies heeft, blijft het overzichtelijk en intuïtief. En de gate op deze versterker werkt overigens fantastisch!

PHENOMENAL | REVV GENERATOR 120 MKIII

Revv Generator Mark3 geluid en toon

Kanaal één is het cleane kanaal en is zeer rijk en sprankelend. De cleane klank van deze amp is gewoon perfect en heeft een paar extra functies die helpen het helemaal naar je hand te zetten. Met de wide en brights schakelaars kun je het geluid echt veranderen en pushen om het wat body te geven. Gewoon een geweldig clean geluid!

Kanaal twee is het crunch kanaal en is opnieuw benaderd en verbeterd, volgens Revv. Het is een erg goed klinkende crunch kanaal voor een amp met meerdere kanalen. Je kunt een prachtige vintage klank uit de versterker krijgen! Er zijn 3 drive instellingen en een bright schakelaar waarmee je vrij gemakkelijk bij old school vintage Marshall klanken komt.

De klank van deze versterker van elk kanaal is gewoon waanzinnig!

Kanaal 3 is het “paarse” kanaal en is het eerste van de 2 high gain kanalen. Dit kanaal is heel strak en gearticuleerd, maar heeft een ongelooflijke punch die je niet snel bij andere amps zult vinden. Met de bright cut en fat schakelaars kun je het geluid naar eigen smaak aanpassen. De Fat schakelaar voegt echter een ongelooflijk laag toe dat je van strak naar los brengt, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Kanaal 4 is het “rode” kanaal en is nog agressiever dan paars. Het heeft dezelfde mogelijkheden en gaat over in een diepe, agressieve distortion! Hij lijkt wellicht wat op een Dual Recto maar het heeft zeker het typische Revv karater.

De klank van deze versterker van elk kanaal is gewoon waanzinnig!

De details:

Vermogen van de Revv

De Revv Generator 120 is berekend op 120 watt en dat is veel!! Dit is een luide versterker die alleen maar beter gaat klinken als he hem flink op de staart trapt .De amp heeft echter ook een 10 watt schakelaar die het volume omlaag brengt, als je rekening wilt houden met je buren. Dankzij de ingebouwde reactive load kun je deze versterker ook zonder luidsprekercab in je appartement gebruiken. De hoofdtelefoonaansluiting en niveauregelaar zijn mooi op het voorpaneel geplaatst. Dit is een versterker die in elk scenario past, van live shows tot slaapkamer tot studio.

De effects loop

Revv Generator

Revv Generator

De effects loop op de Generator MK3 is gebufferd en heel eenvoudig te gebruiken. Het ontwerp is een eenvoudige plug and play loop die gewoon goed werkt.
Tests met Reverb en Delay pedalen toonden dat het geluid vol en krachtig bleef. De loop van de versterker is een seriële loop die je op de achterkant zult vinden, zoals gebruikelijk.

Two notes Remote Software

De Two Notes Remote software is te vinden op de Two Notes Website en kan op je computer geïnstalleerd worden om de functies te gebruiken. Er zijn veel dingen die in de software kunnen worden afgesteld, van EQ en Twin Tracker tot een noise gate. Er kan ook veel gedaan worden aan je cabs en hun voorinstellingen, dus maak zeker gebruik van deze software. Er is een aantal ontzettend leuke en handige functies.
Je kunt het ook ook nog allemaal via Bluetooth op je telefoon bekijken!


Virtuele speakers

De Generator 120 MK III wordt geleverd met een aantal geheel nieuwe presets. Er zijn 6 nieuwe cab presets in de versterker geladen die absoluut ongelooflijk goed klinken.
De 120 heeft enkele functiesets die lijken op die van de G20, waarmee je cabs kunt opslaan in kanalen en agression-instellingen.
Dit is een heel handige functie want nu kun je van kanaal veranderen én een nieuwe cab selecteren die het beste bij je geluid past.
Niet alleen dat, maar de cabs kunnen ook op de voetregelaar worden opgeslagen en via MIDI benaderd worden. De mogelijkheden met deze versterker zijn eindeloos, want nu heb je echt helemaal geen echte cab meer nodig!

Ingebouwde reverb

De nieuwe 120 MK3 heeft nu ook ingebouwde Reverb. Dit is een digitale reverb gebaseerd op een veer-achtige klank. Ondanks dat het digitaal is het toch 1 van de betere reverbs die je standaard op een amp zult vinden tegenwoordig! De niveauregeling zit op de achterkant van de versterker en kan naar smaak worden ingesteld. Elk kanaal kan dan ingesteld worden om wel of geen reverb te hebben, wat een geweldige functie is. Het kan ook met MIDI omgeschakeld worden.

Revv Generator 100R MKIII | A Big Box Of Tones & Tricks

Ingebouwde noise gate

Een van de echt coole nieuwe functies op de versterker is de noise gate! Het begint saai te worden, maar deze gate is echt waanzinnig goed! De treshhold kan via de achterkant ingesteld worden.
Elk kanaal kan ingesteld worden om de gate aan of uit te hebben, wat erg handig is.

Revv Generator 120 MKIII Eindoordeel

Als je op zoek bent naar een moderne gitaar amp van top kwaliteit, met vele extra’s, dit is ‘m!

De klank en de mogelijkheden zijn simpelweg fantastisch! Praktisch elke toon die je zoekt kun je uit de Revv halen. De toevoeging van de Two Notes Torpedo en de ingebouwde reactive load geven de moderne gitarist een enorme veelzijdigheid.

De noise gate en reverb zijn niet zomaar een er in gegooide snelle marketing gimmick, maar zijn waanzinnig goede functies! Plus de Bluetooth mogelijkheden zouden echt handig kunnen zijn bij een optreden, waarbij je je geluid eventueel vanuit de cabine van de geluidsman zou kunnen bijstellen.

Er zijn ook 2 andere nieuwe versterkers die deel uitmaken van de MK III serie, de 100P en 100R. Dit zijn 3 kanaals versterkers met dezelfde mogelijkheden en killer geluiden. Als 2 high gain kanalen te veel voor je zijn dan is de 3 kanaals Generator misschien wat je zoekt! En er gaat zo’n 600 euro van de prijs af!

Dit is simpelweg een geniale versterker! Wil je van prachtige cleans naar de zwaarste metal? Met ongelooflijk veel headroom? Dan zou dit wel eens je perfecte amp kunnen zijn!

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL