U2 in een stompbox – Joshua Ambient Echo Delay pedaal

door Franck

Het Joshua Ambient Echo delay pedaal, een stijlvolle stompbox, is het nieuwste effectapparaat van MXR.

Hoewel de naam van de Joshua zinspeelt op U2, beweert MXR dat het ook de “etherische sfeer van de jaren ’80” en “tonale trips uit de jaren ’60 en ’70” kan oproepen.

Knipoog naar the Edge van U2

Om voor de hand liggende redenen kan MXR nu niet duidelijk zeggen dat dit nieuwe pedaal je het iconische U2-geluid zal geven. Maar op basis van de geluiden van de demo en de inspiratie van de Joshua uit vintage-stijl rack units – om nog maar te zwijgen van de naam van het pedaal – zul je hier ongetwijfeld vinden wat je zoekt.

De Joshua, aan de andere kant, belooft “tonale uitstapjes uit de jaren ’60 en ’70” naast de verwachte “etherische ambiance van de jaren ’80”, waardoor het veel meer is dan alleen maar een Edge toonemulator.

Bekijk een introductievideo:

MXR - Joshua Ambient Echo // Full Demo [Stereo]

De mogelijkheden

Met zijn zes knoppen (Division, Mix, Regen, Delay, Mod en Voice) naast de knoppen Trail en Echo 2 biedt het Joshua pedaal gitaristen inderdaad veel om over na te denken.

Met Divide kun je kiezen tussen 1/4 noot, dotted 1/8 noot, 1/8 noot, 1/8 noot triool, dubbele delay met een 1/8 noot en dotted 1/8 noot onderverdelingen. Delay en Regen regelen het tempo en het aantal herhalingen.

Het Joshua Ambient pedaal

Het Joshua Ambient pedaal

Met Voice kun je -1 suboctaaf, +1 octaaf omhoog en +2 octaaf omhoog geluiden mengen, terwijl je met Mod “weelderige modulatie” aan je delay-signaal kunt toevoegen.

Behalve de knoppen, breidt de Echo 2 knop de delay uit door een tweede set herhalingen toe te voegen, en Trails laat de echo’s geleidelijk vervagen, zelfs nadat het pedaal wordt losgelaten.

Verder heeft het stereomogelijkheden en is compatibel met een expressiepedaal.

Een vakkundig samengesteld tonaal recept voor diegenen die op zoek zijn naar atmosferische perfectie“, zo vat MXR het pedaal samen. Ongeacht je interesse in ambient, rock of je vermogen om tonen te creëren, dit pedaal geeft je enorm veel opties om zeer diverse soundscapes te creëren!

Prijs en beschikbaarheid

Het MXR Joshua Ambient Echo delay pedaal kost €333 en is nu verkrijgbaar.

Ga naar de Jim Dunlop site voor meer MXR Joshua informatie <<

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL