Abbey Road One: Soaring High Strings van Spitfire Audio

door Franck

Abbey Road One: Soaring High Strings van Spitfire Audio, net uitgebracht, is het laatste deel in de Abbey Road One-serie.

Een groep van 16 eerste violen en 14 tweede violen maken de collectie compleet in de langverwachte laatste aflevering van Spitfire Audio’s Abbey Road One serie. Naast het feit dat Soaring High Strings snelle loopjes kunnen produceren, beweren ze een diepe, melodieuze toon te bieden die ideaal is voor romantische, lyrische passages.

Abbey Road One: Orchestral Foundations

De belangrijkste componenten van een 90-koppig symfonieorkest zijn vastgelegd in Abbey Road One: Orchestral Foundations. Sinds de introductie is de serie veranderd naar aanleiding van gebruikersinput, waarbij elke nieuwe editie meer inhoud biedt uitgevoerd door meer gerichte secties. Alle versies werken goed als zelfstandige bibliotheken en als naadloze integratie met Orchestral Foundations.

Soaring High Strings bestaat uit gloednieuwe opnames die zijn gemaakt in de legendarische Studio One van het instituut, met legato en zowel lange als korte articulaties uitgevoerd door de 30-koppige vioolsectie. Er zijn vijf round robins opgenomen voor korte noten en alle drie de alternatieven hebben verschillende dynamische lagen. De legato’s bevatten slepende noten en afwisselend snelle aanslagen voor realistisch klinkende snelle loopjes.

Bekijk een demo video:

Out Now: Abbey Road Soaring High Strings

Overvloed aan microfoons

Zonder een overvloed aan microfoonpositie-alternatieven zou de Spitfire bibliotheek niet hetzelfde zijn. Er zijn in totaal 12 signaalopties, waaronder twee mixen gemaakt door de Grammy-winnende engineer Simon Rhodes en tien afzonderlijke microfoonsignalen die gebruikers kunnen aanpassen om de ideale balans te bereiken. Voor een traditioneel partituurpodiumgeluid worden twee Decca Tree keuzes aangevuld met twee klassieke microfoons die voor de dirigent zijn geplaatst; een aantal spotmicrofoons zorgen voor een karakter dat goed werkt bij meer eigentijdse uitvoeringen. Daarnaast zijn er spill signalen en ambients voor mensen die meer kamergeluid willen.

Prijs en beschikbaarheid

Abbey Road One: Soaring High Strings is compatibel met Mac OS 10.15 en hoger en Windows 10 of 11 computers.  AAX, AU, VST2 en VST3 versies zijn beschikbaar.

Abbey Road One: Soaring High Strings kost €49 en is nu verkrijgbaar.

Ga naar de Spitfire site voor meer info <<

 

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL