Peavey vernieuwt zijn digitale versterker line-up met de VYPYR X serie

door Franck

Peavey heeft zijn reeks digitale gitaarversterkers geactualiseerd met de nieuwe, met veel mogelijkheden uitgeruste VYPYR X serie. Er zitten inderdaad zoveel versterkermodellen en effecten in de amp dat de versterker gigant zegt dat het je meer dan $50.000 zou kosten om ze afzonderlijk te kopen.

Natuurlijk zou je dat van elke versterkermodeller kunnen zeggen – de overvloedige keuze maakt deel uit van de aantrekkingskracht. Maar de lijst met functies is hier zeker royaal, met het vlaggenschip VYPYR X3 model uitgerust met 36 ingebouwde versterkermodellen, waaronder zes stemmige voor akoestische gitaar en zes basversterkers, en 26 ingebouwde versterkereffecten.

Peavey Vypyr X1 bovenkant

Peavey Vypyr X1 bovenkant

Verder zijn er 10 instrumentmodellen, wat betekent dat je je elektrische gitaar in een basgitaar kunt veranderen, een akoestische gitaar in een elektrische gitaar, enzovoort. Geheel in lijn met de uitgebreide reeks klanken heeft de VYPYR X serie nu ook Bluetooth mogelijkheden, zodat je via de versterker audio kunt streamen en meejammen, of de versterker kunt bedienen en je presets kunt raadplegen met de bijbehorende iOS app.

Toen Peavey in 2008 de VYPYR serie van de eerste generatie lanceerde, was het één van de grote gespreks- en verkoopspunten de TransTube technologie, die een analoge overdrive bood die meer klonk als een buizenversterker, en die – wat cruciaal was – meer van de DSP kracht van de versterker vrijliet voor de weergave van de versterkermodellen en effecten.

Bijgewerkt voor de VYPYR X serie kun je er tot vijf effecten tegelijk mee laten spelen, en Peavey belooft dat hij met zijn respons en vermogen prima met in een live band setting mee kan komen. Ook de semi-open-back kasten zijn ontworpen om volume en klank te verbeteren.

Verder is er een een simpel maar effectief bedieningspaneel. Zelfs als je de voorinstellingen gebruikt, zijn er LED's rond de regelknoppen om je te laten weten hoe de versterker geconfigureerd is en je te helpen onaangename verrassingen te voorkomen.

Peavey VYPYR X Series Overview

Mocht je de optionele Sanpera voetschakelaar kopen, dan wordt de VYPYR X geleverd met een looper. Voor de rest zijn alle functies van de versterker toegankelijk via het bedieningspaneel. Er is een hoofdtelefoonuitgang voor stil oefenen en een 3.5mm aux in.

Peavey heeft de VYPYR X serie in drie versies uitgebracht: de VYPYR X3, een 100W combo met een 12″ speaker, de 40W X2, en de 20W X1, die voorzien is van een 8″ speaker.
De X3 heeft maar liefst 400 door de gebruiker toe te wijzen voorinstellingen. Ook hier zijn ze allemaal toegankelijk via het bedieningspaneel. Terwijl de X2 en X1 er 16 hebben.

De Peavey VYPYR X serie is nu verkrijgbaar maar nog lastig te vinden in Nederland.

Zie Peavey voor meer details <<

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL