Gibson kondigt de Mike Ness 1976 Les Paul Deluxe aan

door Franck

Gibson werkt samen met producer en musicus Mike Ness, die al 44 jaar de lead gitarist, zanger en songwriter is van de punk en rock ‘n' roll band Social Distortion.
Mike's meest gebruikte gitaar is een gemodificeerde 1976 Les Paul Deluxe Goldtop, die Gibson Custom Shop inspireerde tot de bouw van de limited edition Mike Ness 1976 Les Paul Deluxe.

Vakkundig verouderd

Een driedelige maple hals, een tweedelig blank maple bovenblad, en een mahonie-maple-mahonie achterblad kenmerken de Mike Ness 1976 Les Paul Deluxe.
Mike verwisselde de humbuckers voor zijn favoriete P-90's, en het instrument is nu lichter, wat de veelzijdigheid ten goede komt.
De ambachtelijke bouwers van het Murphy Lab hebben de schitterende Goldtop afwerking vakkundig verouderd zodat het bij Mike's oorspronkelijke instrument past.
Mike's gitaar is ook voorzien van stickers met de tekst “Orange County,” “Clay Smith Cams Mr. Horsepower,” en “I Voted”.

Mike Ness Les Paul deluxe

Mike Ness 1976 Gibson Les Paul Deluxe

Mike Ness van Social Distortion

Mike Ness, de frontman van Social Distortion, begon naar de radio te luisteren toen hij vier jaar oud was en ontdekte The Beatles, CCR, The Supremes, en The Rolling Stones.
Hij werd gespeend met blues, classic rock en country in de volkswijk Fullerton, Californië, en zijn eerste invloeden waren rock and roll pioniers en rebelse artiesten.

Lees ook op onze site:

Een van de meest over het hoofd geziene pure songwriters in de rock,” volgens de Los Angeles Times.

Bekijk een video over de gitaar:

Mike Ness 1976 Les Paul Deluxe

Prijs en beschikbaarheid

De 1976 Les Paul Deluxe van Mike Ness is nu verkrijgbaar bij erkende Gibson dealers voor $8,999.

Bekijk de Gibson site voor meer info <<

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL