Heruitgave van de Fender George Harrison signature Telecaster

door Franck

Fender onthulde vandaag de tweede versie van een iconisch instrument uit de Artist Signature collectie: de George Harrison Rosewood Telecaster gitaar, die op veler verzoek is teruggebracht.

Limited edition Telecaster

Fender eerde een van de grootste iconen van de muziek, George Harrison, met een limited-edition George Harrison Rosewood Telecaster in 2017.
Dit instrument is geïnspireerd op misschien wel de beroemdste Telecaster uit de Fender geschiedenis, een Rosewood Telecaster prototype dat Fender in 1968 aan de vermaarde speler gaf.
Harrison werd verliefd op het instrument en bleef het gedurende het hele decennium gebruiken, vooral tijdens de Let It Be sessies en het legendarische slotoptreden op het dak van het Apple Corps hoofdkwartier.

George Harrison limited edition Telecaster

George Harrison limited edition Telecaster

Deze Telecaster gitaren werden voor het eerst uitgebracht in 2017 en werden beperkt tot slechts 1.000 exemplaren wereldwijd, waardoor ze een van de snelst verkopende modellen van de serie werden.
De populariteit van de klassieke documentaire “Get Back” in 2021, waarin het palissander prototype te zien was, droeg bij tot veek vraag naar het instrument en de nieuwe heruitgave.

Bekijk een introductievideo:

Exploring The George Harrison Rosewood Telecaster | Artist Signature | Fender

Nieuwe opties

De George Harrison Rosewood Telecaster® is gebaseerd op het oorspronkelijke instrument, maar hij is bijgewerkt om hem toegankelijker te maken voor hedendaagse spelers.

Lees ook: De nieuwe Slash signature Les Paul <<

Zijn gekamerde palissander body houdt het gewicht laag en zorgt tegelijk voor resonantie; een palissander “C” gevormde hals met een eigentijdse 9.5′′ radius biedt comfort voor alle speelstijlen.
En de Pure Vintage '64 Telecaster pickups passen uitstekend bij het palissander, waardoor de natuurlijke toon van het hout tot zijn recht komt.

Harrison Telecaster halsplaat gravure

De gravure op de halsplaat

Verder heeft de gitaar 21 medium Jumbo Frets en op de halsplaat zul je een persoonlijke gravure terugvinden.

Prijs en beschikbaarheid

De gitaar kost €3199 en zal waarschijnlijk redelijk snel zijn uitverkocht.

Meer informatie is te vinden op de Fender website <<

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL