Line 6 debuteert drie Catalyst Combo versterkers

door Franck

Line 6 introduceert de Catalyst familie van gitaarversterkers, bestaande uit de Catalyst 200 2×12 combo en de Catalyst 100 en Catalyst 60 1×12 combo's. Deze tweekanaals versterkers zien eruit en presteren als traditionele versterkers-terwijl ze de grotere veelzijdigheid van moderne versterkers bieden.

Van de 200-watt Catalyst 200, die op vrijwel elk podium zijn mannetje kan staan, tot de 60-watt Catalyst 60, die perfect is om thuis te oefenen, op te nemen en op te treden in kleine zalen – er is een Catalyst versterker voor elke speler.

Catalyst 200

De zes Original Amp Designs werden gemaakt met onze befaamde HX® klankontwerptechnieken om een uitzonderlijke toon en gevoel te garanderen. De versterkertypes variëren van prachtige cleans tot klassieke crunch tot moderne high-gain en elk setting bevat een schakelbare boost die speciaal ontworpen is om het individuele versterkertype aan te vullen.

De Catalyst reeks

De Catalyst reeks

Twee versterkertypes en hun instellingen kunnen als A en B voorinstellingen worden opgeslagen, en dan onmiddellijk verwisseld worden met de ingebouwde A/B schakelaar of een optionele LFS2 Voetschakelaar (apart verkrijgbaar). Tot zes A/B versterker combinaties kunnen in het geheugen worden opgeslagen om snel te kunnen worden opgeroepen.

Onze missie was een nieuwe draai te geven aan de traditionele 2-kanaals versterker,” zei Rick Gagliano, Product Manager, Line 6. “Ons bekroonde klankontwerpteam creëerde zes originele versterkervoicings, waarvan er twee tegelijk geladen kunnen worden en waartussen onmiddellijk gewisseld kan worden. En natuurlijk hebben we ook een mooie selectie Line 6 reverbs en andere effecten bijgevoegd om het pakket nog wat mooier te maken.

Catalyst bovenkant

Catalyst opties bovenkant

Bekijk de Catalyst reeks op Thomann.de:

Bekende bediening

De Catalyst versterkers hebben bedieningsknoppen die elke gitarist vertrouwd zullen voorkomen, waaronder de standaard bas, mid, treble, presence, gain, en mastervolume knoppen. Er zijn ook knoppen voor de speciale boost en reverb secties, en een effectniveau knop. Wat je niet zult aantreffen zijn LCD schermen en menu's.

De reverb sectie biedt keuze uit zes reverb types: spring, hall, chamber, plate, en twee Line 6 originele reverbs die sprankelende ruimtelijke effecten geven. Bovendien zijn er 18 delay, modulation en pitch effecten, zes van elk type. De galm en andere effecten zijn allemaal afkomstig uit de Line 6 HX en Legacy effectenbibliotheken. Het tempo tijdsgebaseerde effecten kan worden ingesteld met de tap/tuner knop, die ook gebruikt wordt om de ingebouwde tuner in te schakelen.

Bekijk een demonstratievideo:

Line 6 | Catalyst Guitar Amps | Overview

Nog meer opties

Bovendien zijn de Catalyst versterkers voorzien van effectlussen om externe effecten en andere apparatuur in de signaalketen te brengen, en van power amp ingangen, zodat de Catalyst als actieve luidspreker kan worden gebruikt zonder de voorversterker aan te sluiten. Perfect om bijvoorbeeld je Kemper of Axe-FX op aan te sluiten.

Lees ook op onze site:

Er is ook een professionele XLR directe uitgang voor live optreden en opnemen, MIDI In (alleen Catalyst 200 en 100), en een 4/4-kanaals audio-interface, MIDI, en Mac/PC aansluitmogelijkheden via USB. Een vermogensverzwakker biedt keuze uit half vermogen, 0,5-watt, of mute. Hoofdtelefoon- en Aux ingangen maken oefenen met elke Catalyst versterker gemakkelijk en plezierig.

Line 6 Catalyst

De Line 6 Catalyst versterker

De gratis Catalyst Edit app voor desktop en mobiele toestellen maakt meer personalisatie mogelijk, waaronder diepgaande bewerking van versterker- en effectparameters, en de mogelijkheid om de tweede knop van de optionele tweeknops LFS2 voetschakelaar opnieuw toe te wijzen. Er zijn ook aangepaste hoezen voor de versterkers verkrijgbaar (afzonderlijk verkrijgbaar).

Prijs en beschikbaarheid

Catalyst 60 €299 – Catalyst 100: €399 – Catalyst 200 €519

Verkijgbaar vanaf maart bij o.a. Thomann.de:

 

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL