Nieuwe Johnny Winter Gibson 1964 Firebird V

door Franck

Met het nieuwe Custom Shop 1964 Firebird V model brengt Gibson een eerbetoon aan Johnny Winter.

De gitaar is een gedetailleerde, verweerde kopie van een van de meest gewaardeerde gitaren van de overleden blueslegende. Alles is met precisie nagemaakt, van het vervaagde Firebird embleem op de slagplaat tot de verdwenen reflector op de toonknop.

Johnny Winter, hoewel niet zo bekend als Clapton, Page, of Hendrix, is een van de grootste bluesgitaristen aller tijden.

Gibson heeft een nauwgezette Custom Shop, Murphy Lab-verouderde reproductie van Winters gekoesterde Polaris White 1964 Firebird V gebouwd als een gedenkteken voor de gitarist.
Het bedrijf maakte een paar dagen geleden de details bekend.

1964 Johnn Winter Gibson Firebird V

1964 Johnn Winter Gibson Firebird V

Het vervaagde Firebird logo op de slagplaat, de verdwenen reflector op de toonknop, de gedichte gaten, en de ontbrekende Maestro Vibrola zijn allemaal mooi nagemaakt op het nieuwe model, dat in een verouderde Polaris White afwerking wordt geleverd.

De gitaar heeft een gebonden Indisch rosewood toets met trapezium inlays en een negenlaags mahonie/walnoot doorlopende hals-body.

Bekijk een demonstratievideo:

First look at the 2021Gibson Custom Shop Limited Edition Johnny Winter Firebird V

De geluidsversterking op de gitaar wordt verzorgd door een paar Firebird Alnico 5 pickups, die bediend worden met een drieweg pickup schakelaar en een stel volume- en toonknoppen met CTS potentiometers.

Tegelijkertijd completeren klassieke ‘banjo' stemmechanieken het bijzondere uiterlijk van de gitaar.

Prijs en beschikbaarheid

Elk instrument wordt geleverd met een 8 x 10 fotoprint van Winter, gesigneerd door de beroemde rockfotograaf Mick Rock, die vorige maand op 72-jarige leeftijd overleed, naast een Custom Shop hardshell koffer, een Jim Dunlop Johnny Winter slide, en vier Jim Dunlop Johnny Winter/Gibson Custom gitaar plectrums.

De Johnny Winter 1964 Firebird V, die een Gibson Custom Shop/Murphy Lab gitaar is, is niet goedkoop. De gitaar kost $8.999.

Meer info op de site van Gibson <<

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL