De nieuwe Fabfilter Timeless 3 delay plugin

door Franck

FabFilter kondigt met trots de onmiddellijke beschikbaarheid aan van FabFilter Timeless 3, de nieuwste versie van hun bekroonde tape delay plugin. Timeless 3 introduceert een gestroomlijnde nieuwe interface, vijf feedback circuit effecten, meer filters, tot 16 delay taps, verbeterde filter en saturatie algoritmes, een herziene preset bibliotheek, en meer.
Dankzij de dubbele delayarchitectuur en het grenzeloze modulatiesysteem is dit de ideale plugin voor zowel eenvoudige echo’s als spectaculaire creatieve effecten.

Verbeterd geluid

Met Timeless naar nieuwe sonische hoogten – met bijzondere aandacht voor de tempo respons van het feedbackcircuit, heeft FabFilter zijn analoog-modellerende algoritmes van boven naar beneden geüpgraded en geoptimaliseerd. Het resultaat zijn de warmste filters en soepelste verzadiging tot nu toe, wat epische echo-gebaseerde effecten oplevert van ongeëvenaarde helderheid, aanwezigheid en karakter.

Bekijk een demonstratie:

Introduction to FabFilter Timeless 3

Verbluffende nieuwe interface en gestroomlijnde workflow

Timeless 3 stelt gebruikers in staat om zelfs de meest ingewikkelde delay-effecten sneller en efficiënter dan ooit te ontwerpen. De volledig opnieuw ontworpen interface vereenvoudigt de bediening aanzienlijk zonder afbreuk te doen aan de functies, en wordt gepresenteerd met een nieuw, donkerder kleurenschema dat fijner is voor het oog tijdens lange sessies.

Het gloednieuwe delay-display biedt intuïtieve visualisatie en tweaking van delay-tijd, feedback en mix-instellingen, terwijl het interactieve filter-display het vormgeven van de frequentierespons in een handomdraai mogelijk maakt, en de verbluffende full screen-modus vergroot het plugin scherm voor maximale focus.

Timeless 3 is drie keer zoveel als versie 2 en biedt zes multimode filters waarmee je delays kunt vormgeven

Vijf feedbackpad-effecten

Geef het geluid van de delays kleur met Timeless 3’s vijf nieuwe ‘één-knop’ feedback effect modules. Voeg analoge verzadiging en digitale vervorming toe met Drive en Lo-Fi; verzacht, smeer en ‘reverb-ify’ het signaal met de Diffuse knop, kies directe compressie of gating met Dynamics en verschuif de feedback tot een octaaf omhoog of omlaag met de Pitch processor.

Uiteraard zijn ze alle vijf ook beschikbaar als modulatiedoelen, zodat je ze gemakkelijk in beweging krijgt met de XLFO’s, Envelope Followers, XY Controllers, MIDI CC’s en meer van Timeless 3.

Lees ook op onze website:

Geef vorm aan de delay met maximaal zes filters

Timeless 3 is drie keer zoveel als versie 2 en biedt zes multimode filters waarmee je delays kunt vormgeven. Elk filter wordt direct in het interactieve filterdisplay aangemaakt en aangepast, en biedt de keuze uit hoogdoorlaat-, laagdoorlaat-, banddoorlaat-, bell-, shelf- en notch-modi.

Pas ze alle zes in serie of parallel toe, of met drie filters op elk L/R kanaal voor cross-feedback versterkte stereo-effecten. Of je ze nu instelt voor nauwkeurige equalisatie of ze moduleert voor acrobatische feedbackmanipulatie, de filters van Timeless 3 stellen geen grenzen aan frequentievormgeving en een ongelooflijk geluid.

timeless 3 opties

Fabfilter Timeless 3

Nieuwe en verbeterde presets

De fabriek presets zijn helemaal opnieuw opgebouwd om de bruikbaarheid te maximaliseren, met de nieuwe feedbackeffecten en -filters van Timeless 3, en gereorganiseerd om het gemakkelijker te maken het effect te vinden dat je in elke situatie nodig hebt.

Van gerichte instrument-specifieke behandelingen, dubbed-out echo-scapes, en ruimtelijke reverbs tot een uitgebreide reeks van complexe op modulatie gebaseerde special FX, de Timeless 3 preset bibliotheek barst van de inspirerende setups voor gebruik op zichzelf, of als aanloop voor het maken van originele patches.

FabFilter Timeless 3 is nu verkrijgbaar voor EUR 109, USD 129, of GBP 94, met ondersteuning voor zowel Windows als macOS in VST en VST 3, Audio Units, AAX, en AudioSuite plug-in formaten. Bundels met FabFilter Timeless 3 van FabFilter of bij het uitstekende Plugin Boutique (link opent in nieuwe pagina).

Bestaande FabFilter klanten kunnen FabFilter Timeless 3 kopen of upgraden met zeer aantrekkelijke kortingen door in te loggen op hun online gebruikersaccount.

Systeemvereisten zijn Windows 10, 8, 7, of Vista (32-bit en 64-bit) en een VST 2/3 host of Pro Tools, of macOS 10.10 of hoger (alleen 64-bit) met Intel of Apple Silicon processor, en een Audio Units host, VST 2/3 host, of Pro Tools.

Op dit moment biedt FabFilter gratis 30-dagen evaluatie aan voor al hun plug-ins, inclusief Timeless 3.

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL