BOSS voegt de FZ-1W Fuzz toe aan de Waza Craft reeks

door Franck

BOSS heeft de FZ-1W Fuzz geïntroduceerd, het nieuwste lid van de veelgeprezen Waza Craft familie van compacte effectpedalen. Gerealiseerd door diepe analyse van vele legendarische fuzz pedalen en gedetailleerd Waza vakmanschap, levert de volledig analoge FZ-1W de inspirerende toon, feel, en vibe van klassieke fuzz in een betrouwbaar modern ontwerp.

En zoals alle Waza Craft pedalen heeft ook de FZ-1W eersteklas componenten voor topkwaliteit prestaties en verschillende werkingsstanden voor maximale tonale veelzijdigheid.

Toen ze in de jaren 1960 werden geïntroduceerd, veranderden fuzz pedalen een heleboel voor elektrische gitaristen, door hen een gedurfde en agressieve nieuwe optie te geven die de klank van rockmuziek voorgoed een nieuwe vorm gaf. De eenvoudige circuits van de meest gezochte vintage fuzz apparaten produceren heldere en agressieve tonen met lange sustain, en ze zijn ook erg gevoelig voor de dynamiek je gitaarspel en het ingangsvolume. Maar deze klassieke pedaaltjes zijn ook nogal inconsistent – zelfs tussen modellen van hetzelfde ontwerp – en variabelen als leeftijd, type batterij, temperatuur en meer kunnen een dramatisch effect hebben op hun klank en prestatie.

Boss Waza Craft Fuzz

Boss Waza Craft Fuzz FZ-1W

Gesteund door de Waza innovatie biedt de FZ-1W alle geweldige muzikale eigenschappen van een vintage fuzz zonder de nadelen. Hoewel geïnspireerd door historische circuits, presenteert dit pedaal een geheel nieuwe benadering, gevoed door BOSS's vooruitziende blik en diepe kennis van effectontwerp.

Met behulp van silicium transistors van topkwaliteit hebben de BOSS ingenieurs een unieke schakeling gemaakt van een authentieke toon en respons en tegelijk een pedaaltje dat stabiel blijft presteren bij elke temperatuur of gebruiksomstandigheden. De klankmogelijkheden zijn ook uitgebreid ten opzichte van de vintage ontwerpen, met een hogere versterking, minder ruis, diepere toonvormende controle, en meer.

Met de FZ-1W's Vintage mode heeft BOSS de klassieke fuzz voice opnieuw gedefinieerd met meer versterking en een breder expressief bereik. Het klankkarakter is rasperig en assertief zonder hard te zijn, en de gitarist kan soepel overgaan van zware fuzz naar crunch naar kristalhelder clean, gewoon door het volume van zijn gitaar te sturen. De krachtige Tone knop regelt tegelijk de hoge en lage frequenties om een variëteit aan fuzz kleuren te produceren. En door de Fuzz knop zachter te zetten en de Level aan te zwengelen, werkt de FZ-1W uitstekend als boost voor versterkers en andere gain pedalen.

Bekijk de introductie video:

BOSS FZ-1W Fuzz - Vintage Fuzz Redefined with Waza Innovation

De Modern mode op de FZ-1W levert een meer verfijnde en veelzijdige fuzz tone met een scherp middengebied en een vettere toon, waardoor hij ideaal is voor alle soorten actuele muziekstijlen. Het gain bereik is nog groter dan in de Vintage mode, en als je de Fuzz knop verder dan drie uur draait, krijg je een rijke, zingende sustain voor geïnspireerd solospel. De Tone knop biedt ook een andere afstemming waarmee je de helderheid kunt aanpassen zonder het middengebied te veranderen, zodat je geluid altijd doorklinkt.

Verkrijgbaarheid en prijzen

De Waza Craft Fuzz is helaas voorlopig hier nog niet verkrijgbaar. Je kunt de Fuzz al wel bestellen voor €199.

Bekijk de levertijden op Thomann.de

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL