Neural DSP Quad Cortex kopen?

door Franck

Je wilt de Neural DSP Quad Cortex kopen?

De Neural DSP quad cortex is een modeler gebouwd met geavanceerde algoritmen en technologie. Ze maakten al een tijdje geweldige versterker plugins terwijl ze in stilte aan dit apparaat aan het werk waren. Als je ooit met één van hun plugins gespeeld hebt weet je dat het goed zit!
En nu zijn we blij te kunnen melden dat de geruchten waar blijken te zijn! De nieuwe generatie amp modeler is onder ons! En veel beter gaat het niet worden!

Koop de Quad Cortex bij Thomann.de!

Neural DSP Quad Cortex eigenschappen

Laten we eens een blik werpen op enkele belangrijke kenmerken!

  • Vier cores SHARC DSP technologie
  • Ingebouwde WIFI
  • Mogelijkheden om versterkers op te nemen
  • Intuïtieve bedieningsknoppen en indelingen
  • Gelijktijdig 4 opstellingmodellen
  • Ingebouwde Amp, Cab, FX Sims
  • Voetschakelaars werken als potentiometers
  • Klein, licht, draagbaar

Neurale DSP Quad Cortex Externe Hardware

Dankzij het aluminium chassis is het toestel met zo'n 2 kilo pond erg licht! Deze modeler kan in een rugzak gedragen worden, want zijn voetafdruk is behoorlijk klein voor wat er in zit.
Hoogte: 5,08cm, Breedte: 30cm Diepte: 17,8cm. Alle tekst op het toestel is met laser gegraveerd, en ziet er geweldig uit!

De roestvrijstalen voetschakelaars zijn tweeledig en fungeren als knopbediening. Dit is iets heel nieuws maar het voelt gelijk heel goed aan. Volgens Neural DSP lieten ze een robot wekenlang op de knoppen drukken om de duurzaamheid te bewijzen. Dit is een prima indicatie van een goed gemaakt onderdeel.

Het kleurenscherm is 7 inch en goed verlicht. De helderheid ervan maakte het gemakkelijk om de keuzes en configuraties te zien. Het scherm is ook aanraakgevoelig, zodat je direct vanaf het scherm zelf selecties kunt maken. Het is soepel en responsief en beschermd door Corning beschermend glas!

Neural DSP Quad Cortex

Neural DSP Quad Cortex

Alle aansluitingen gebeuren vanaf de acherkant van het toestel. Het is goed ontworpen en bevat alle in- en uitgangen die je nodig hebt voor een super veelzijdige opstelling! Sommige aansluitingen hebben een dubbele functie en allen zijn van hoge kwaliteit. De aansluitpunten voor de instrumentenkabels zijn glad en stevig, net als de XLR uitgangen.
Omdat het Neutrik aansluitingen zijn, weet je dat je een oerdegelijk I/O gedeelte hebt!

Quad Cortex layout en bediening

De Preset mode werkt zoals bij andere modelers waar je blokken kunt kiezen en ze aan een signaalketen kunt toevoegen. Je kunt beginnen met het toevoegen van een versterkermodel, een cab en dan kun je FX of utility blokken invoegen. Je kunt ook 2 verschillende rigs in stereo laten lopen! Dit alles wordt intuïtief op het scherm gezet.

Het wordt pas echt leuk als je begint met het maken van set lists.

De draaiknoppen zijn hier erg handig, want je kunt de instellingen dan fijn afstellen. Kies eenvoudig een blok en de LEDs lichten op bij elke regelaar om je te laten zien wat je kunt instellen. Dit kan voor alle blokken, van versterkertoon tot noise gates! Het kostte ons letterlijk secondes om dit uit te vogelen.

Quad Cortex achterkant

Quad Cortex achterkant

Met de Stomp mode kun je elk blok in een van je “rigs” toewijzen en activeren aan een voetschakelaar naar keuze. Dit maakt het heel gemakkelijk om Quad Cortex op te zetten zoals je met een pedalenbord zou doen en je instellingen te openen. Tevens kun je in de scene mode een aantal instellingen binnen een rig oproepen door ze met een voetschakelaar te activeren.

Het wordt pas echt leuk als je begint met het maken van set lists. Hiermee kun je je presets per door de gebruiker bepaalde categorie opslaan. En elke setlist kan 32 banken van 8 voorinstellingen bevatten die dan met de voetschakelaars bediend kunnen worden!

Digitale speakerkasten en microfoons

De Quad Cortex komt voorgeladen met 1000 cabinet IR's die gemaakt zijn door Adam “Nolly” Getgood die bekend is om zijn speaker simulaties.

Je zult dus nooit zonder geweldige speakeropstellingen in komen te zitten. En ze klinken inderdaad ongelooflijk goed!

Je kunt binnen elke cab IR ook instellingen veranderen voor microfoonplaatsing, keuze, afstand, panning en nog veel meer!

Lees ook op onze site:

Effect loops

Het toestel wordt geleverd met 2 dubbele effectlussen die je favoriete stomps kunnen aannemen. Je kunt ze dan in je “rig” signaalketen configureren waar je maar wilt met behulp van blokken. Ze kunnen geconfigureerd worden als 2 mono loops of als stereo.

En wederom, ze klinken en werken geweldig! De veelzijdigheid met het toevoegen van effecten is waanzinnig. Een 4-kabel methode is hier ook mogelijk voor wie daar graag mee werkt!

Het configureren van je rigs is super eenvoudig, maar het mooie is dat je ze in stereo of mono kunt laten lopen, want het toestel heeft 4 uitgangen.

Expressiepedaal gebruik is mogelijk

Hoewel de Neural DSP quad cortex niet met een expressiepedaal geleverd wordt, zijn er op het toestel wel 2 aansluitingen voor aanwezig. Je kunt dus expressiepedalen op het apparaat aansluiten en parameters instellen over wat je wilt laten aansturen en hoe.

Voor deze beoordeling gebruikten we deze aansluitingen niet. Maar ze zijn er voor wie expressiepedalen gebruikt voor wah, volume en toonhoogte shifts.

Mono en stereo uitgangen

Het configureren van je rigs is super eenvoudig, maar het mooie is dat je ze in stereo of mono kunt laten lopen, want het toestel heeft 4 uitgangen! Met de 2 XLR en TRS uitgangsaansluitingen kun je ze instellen zoals je wilt door ze in de software te configureren.

De Quad Cortex heeft ook een aansluiting voor een rig capture signaal en een hoofdtelefoonuitgang.

Functie voor het vastleggen van een versterker

Amp mpdeling Cortex

Versterker modeling

De 2 ingangen op het toestel leveren 48V fantoomvoeding om je microfoons van stroom te kunnen voorzien als je ze aansluit. Om het geluid van je opstelling of versterker op te nemen, moet je dan ook een microfoon op deze ingangen aansluiten.

Eenmaal aangesloten kun je de impedantie en ingangsvoorversterker vanuit de Quad Cortex instellen om het sterkste signaal te krijgen.

Als je ooit een Kemper gebruikt hebt dan zul je deze werkwijze herkennen.

Hoe de Neural DSP Quad Cortex klinkt

Als je uit een van de aanwezige versterkermodellen kiest, krijg je zoveel fantasische cleans als je ooit nodig zal hebben. Maar dit, of de geweldige effecten, verrast ons niet meer. Want een apparaat met dit soort technologie en vermogen moet dat in overvloed kunnen produceren.

Waar we het meest van onder de indruk zijn, zijn de distortion en overdrive geluiden die de Quad kan produceren! Echt gewoon heel goed!

Neural DSP Quad Cortex First Look - We’re Blown Away!

Er zijn meer dan 50 versterkers in de quad cortex geladen, de meeste zul je herkennen met aangepaste namen.
De eerste versterker die we uitprobeerden was een Friedman BE model. De klank was spot on, maar wat het meest verbaasde was het gevoel! Eén van de dingen waar ik modeling apparaten mee zie worstelen is het gevoel dat je krijgt van een analoge buizenversterker. Maar duidelijk heeft Neural DSP hard gewerkt om dit heel dicht te benaderen!

Het diep aanslaan van de snaren voelde heel natuurlijk aan en de toon was organisch! We merkte ook dat de lage middentonen beter waren op deze modeler dan op andere die we eerder geprobeerd hebben. Niet alleen dat, maar de EQ presteerde vooral bij “captures” beter dan bij elke andere modeler. De Quad Cortex lijkt de basis van de versterker vast te houden bij het bijstellen van de EQ.

Eindoordeel over de Neural DSP Quad Cortex

Dit is verreweg de meest veelzijdige amp modeler die er op dit moment is. Het is zeker een duur toestel, maar in vergelijking met sommige andere modelers op de markt is de prijs heel concurrerend.

De intuïtieve indeling en het gebruiksgemak waren meteen vanaf het begin duidelijk. Het was gemakkelijk om het toestel gewoon op te starten en voorgeprogrammeerde rigs samen te stellen. Voor sommige onderdelen heb je de handleiding nodig, maar het gebruik is eenvoudig.

Net zoals de Kemper en de Axe-Fx mis je net een bepaald gevoel die je wel hebt bij een analoge versterker, maar het is eigenlijk verwaarloosbaar.

We waren super onder de indruk van de sounds die we uit deze modeler konden halen en ik denk dat ze het dichtst bij een analoge buizenversterker komen als in tegenwoordig mogelijk is.
Net zoals de Kemper en de Axe-Fx mis je net een bepaald gevoel die je wel hebt bij een analoge versterker, maar het is eigenlijk verwaarloosbaar. Tenzij je heel kritisch bent!

Dit is HET apparaat om te bezitten met alles wat het te bieden heeft, de mogelijkheid om presets met vrienden te delen via WIFI en een USB poort om op te nemen. De Quad Cortex is echt een bijzondere nieuwe toevoeging in de digitale gitaarwereld en we bevelen het ten zeerste aan!

De Cortex is nog relatief nieuw maar er zullen ongetwijfeld veel updates komen die de gebruikerservaring nog verder verbeteren!

Bekijk de Neural DSP Quad Cortex bij Thomann.de:

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL