Univeral Audio Volt instapmodel audio interface

door Franck

Universal Audio, die naam heeft gemaakt met high-end audioproducten, heeft een reeks zeer betaalbare audio-interfaces aangekondigd met ingebouwde DSP. De Universal Audio Volt serie bestaat uit vijf audio interfaces die gemaakt zijn voor plug and play muziekopname en -productie, met het mooie uiterlijk en de allerbeste geluidskwaliteit waar UA producten bekend om staan.

UAD Volt audio interace

Universal Audio heeft een instapserie van 24-bit/192 kHz USB audio interfaces aangekondigd, met korte maar krachtige naam Volt.

Alle interfaces beschikken over een Vintage Mic Preamp mode gebaseerd op UA’s 610 buizenconsole en de 76 modellen hebben een ingebouwde 76 Compressor gebaseerd op de bekende 1176 hardware unit.
De Volt-reeks omvat vijf interfaces, variërend van 1-in/2-out tot 4-in/4-out, en zal eind november 2021 op de markt komen.

Universal Audio Volt vergelijk modellen

Functies

Beginnend met functies die in alle Volt interfaces zijn opgenomen, schakelt Vintage Mic Preamp een mic/line UA 610 buizenconsole-emulatie in die beschikbaar is op één of twee inputlijnen, afhankelijk van het model. De interfaces werken op 24-bit/192 kHz en kunnen zowel DC als USB 2.0 bus powered worden. Uiteraard met 48V phantom power beschikbaar. Alle interfaces hebben ook MIDI in en uit, wat geweldig is voor een interface van deze prijsklasse.

Directe monitoring maakt latency-free opname mogelijk op zowel hoofdtelefoon als externe monitors die met een druk op de knop kunnen worden geactiveerd. De XLR-ingangen zijn voorzien van een instrument/mic-schakelaar om de impedantie van het inkomende signaal aan te passen, en alle modellen hebben LED’s om de headroom te controleren.

Bij de drie 76-modellen blinken deze nieuwe interfaces pas echt uit, met een ingebouwd analoog circuit dat is geïnspireerd op hun iconische UA 1176 Limiting Amplifier. Er zijn drie presets op het apparaat, genaamd VOC, GTR en FAST, ontworpen om compressie op je inputsignaal in te schakelen.

Bekijk een Youtube introductie video

Universal Audio VOLT Hands on Demo, Features, EVERYTHING you need to know

Alle Universal Audio Volt audio interfaces worden geleverd met een reeks software om je te helpen muziek te maken, waaronder Ableton Live 11 Lite, Marshall Plexi Classic Amplifier, Melodyne Essential en Virtual Drummer DEEP.

Een aantal interfaces is per direct beschikbaar en de anderen over 1 tot 2 weken.

Bekijk de Universal Audio Volt interfaces op Thomann.de:

De prijzen van de nieuwe interfaces beginnen bij €139 tot de duurste versie van €369

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL