De nieuwe Player Plus bas van Fender

door Franck

Fender Musical Instruments Corporation (FMIC) kondigde recentelijk de lancering aan van de gloednieuwe Player Plus Serie. Met een nieuwe generatie (bas)gitaristen in opkomst legt Player Plus de kracht van de gitaar vol in hun handen met nieuwe versies van Fender’s meest iconische modellen.

Deze lijn gitaren en bassen combineren uitmuntende bespeelbaarheid met ongebreidelde stijl, zijn ontworpen om elk obstakel voor moeiteloos spelen uit de weg te ruimen en zijn afgewerkt in levendige, opvallende kleuren.
Player Plus is een uitbreiding van de Player Serie, die in 2020 de meest gekozen Fender gitaarserie was en sinds het debuut in 2018 al meer dan 400k stuks verkocht.
Miljoenen nieuwe spelers begonnen hun leerreis tijdens de coronatijd, en voor velen vormde de Player Serie een naadloze instap in het Fender merk.

Player Plus jazz bas

Player Plus jazz bas

De hardware en techniek van de Player Plus bas

Alle Player Plus modellen zijn ontworpen met kenmerken en hardware die zowel voor de doorgewinterde speler als de beginner toegankelijk en toch krachtig zijn.
De halzen van de serie hebben een 12″-radius toets, met geronde randen, perfect voor intens spel met behoud van comfort.


De nieuwe ruisvrije pickups die overal in de Player Plus modellen worden gebruikt leveren klassieke Fender tonen met moderne helderheid: ze leveren hoge tonen die door de mix kunnen komen zonder storend gebrom.

De Noiseless pickups en de geronde randen van de hals leveren de kracht en precisie die moderne artiesten eisen.

Deze elektronica wordt aangestuurd met geavanceerde schakelmogelijkheden om de spelers gemakkelijk toegang te geven tot een grote verscheidenheid aan klankmogelijkheden, terwijl vergrendelbare tuners stabiliteit van professionele kwaliteit bieden en het verwisselen van snaren gemakkelijk maken.
Deze kenmerken onderscheiden Player Plus gitaren en bassen van traditionele of vintage-stijl instrumenten, maar behouden hun vermogen om naadloos te versmelten en aan te sluiten bij elke denkbare gebruiksmogelijkheid, genre of creatieve situatie.

Player Plus precision bas

Player Plus precision bas

We ontwierpen de Player Plus serie om aan te sluiten bij de unieke kenmerken van de hedendaagse spelers.” zei Justin Norvell, EVP Fender Products. “Toen we de Player serie in 2018 voor het eerst lanceerden, stelden we een nieuwe norm voor wat een instap-Fender kon zijn. Nu biedt de Player Plus serie een speelervaring op een hoger niveau om een nieuwe generatie te helpen hun passie en uitgesproken perspectief te delen.
De Noiseless pickups en de geronde randen van de hals leveren de kracht en precisie die moderne artiesten eisen. Met de Electric burst afwerkingen hebben we een visueel opvallende lijn prestatie-instrumenten afgeleverd die een voorbeeld zijn van Fender’s ethos: ons verleden eren en tegelijk naar de toekomst kijken.”

Een knipoog naar het verleden van Fender

Player Plus gitaren en bassen zijn er in een reeks afwerkingen die knipogen naar Fender’s geschiedenis en cultuur. Dit zijn onder meer Belair Blue, Silver Smoke, Tequila Sunrise, Aged Olympic Pearl, Aged Candy Apple Red, Cosmic Jade en Opal Spark.
Verscheidene van deze afwerkingen zijn een moderne kijk op de afwerkingen die je in het jaren ’80-tijdperk bij diverse Fender modellen zag en onderscheiden Player Plus van andere series in de portfolio van het bedrijf.

Player Plus jazz bas

Player Plus jazz bas

De Player Plus serie elektrische gitaren en bassen bevat zeven nieuwe modellen die verkrijgbaar zijn bij de plaatselijke dealers en op Fender.com.

Ze kosten zo’n 1200 euro.

Meer informatie is te vinden op de Fender website.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL