De Marshall Studio JTM versterker

door Franck

De nieuwe Marshall Studio JTM is gemaakt om gitaristen van nu dezelfde beroemde, warme en soepele toon te geven die talloze muzikanten heeft geïnspireerd sinds de JTM voor het eerst werd gemaakt in 1962.

De Studio serie heeft een nieuwe toevoeging ter herinnering aan Jim Marshall's 100ste verjaardag, wat recentelijk zou zijn geweest, en aan de eerste Marshall versterker.

De nieuwe Studio JTM lijn bestaat uit vier verschillende maar even uitmuntende producten: een 20Whead, 20W combo amp, 1 x 12″ en 2 x 12″ cabs, die allemaal zijn vormgegeven met bij deze tijd passende details zoals het beroemde rood geëmailleerde “coffin” embleem en de mooie fawn fret.

De Marshall Studio JTM

De originele JTM45 kreeg veel lof van muzikanten als Gary Moore, Richie Blackmore en Angus Young voor het geven van extra klank, gain en grit aan hun geluid. De Studio JTM, die het geluid van de JTM nauwgezet repliceert en handgemaakt is in de Britse werkplaats in Milton Keynes, is ontwikkeld met dezelfde mentaliteit als zijn voorganger.

De originele JTM45 is gemaakt door Terry Marshall, de zoon van Jim Marshall, en die zei: “Toen ik de StudioJTM te zien kreeg, bracht het me terug naar mijn originele JTM45, het was mijn geluid.Ik heb het gevoel dat het iets geweldigs wordt.

Bekijk een promotie video:

The FIRST EVER Marshall Amp, Now For The Modern Player! - The Marshall JTM Studio Range

De Studio JTM is ontworpen met draagbaarheid in gedachten. Met een kleinere omvang en minder gewicht dan zijn voorganger, zonder in te boeten aan geluidskwaliteit, is de versterker gemakkelijk mee te nemen en geschikt voor gebruik in verschillende omgevingen.

De Studio JTM gebruikt veel van dezelfde onderdelen die hebben bijgedragen aan de iconische JTMtone, waaronder de G12M-65 Creamback Celestion luidsprekers, ECC83 fasesplitter en 5881 eindversterkerbuizen. Dit resulteert in een kenmerkende mix van warm, grommend en veelzijdig geluid dat je terugvoert naar de renaissance van de rock and roll!

Prijs en beschikbaarheid

De Studio JTM is nu beschikbaar als pre-order voor 899. Levering zal ongeveer begin september 2023 beginnen.

Bekijk de amp op Thomann.de:

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL