Fender Tone Master Pro

door Franck

Volgens Fender is hun onlangs uitgebrachte 8-core multi-effecten en versterkermodellering vloerpedaal het krachtigste, esthetisch mooiste en gebruiksvriendelijkste digitale vloerpedaal ooit gemaakt.

De Tone Master Pro is het nieuwste digitale project van Fender. Deze versterker is er nu in pedaalvorm die alle functies van de vorige Tone Master-modellen combineert, plus een heleboel effectpedalen, signaalketenopties, microfoonverwerkingsapparatuur, een waanzinnige hoeveelheid in- en uitgangsopties, een ingebouwde looper van 60 seconden en genoeg verwerkingskracht om een absurde hoeveelheid effecten en versterkers tegelijk te laten werken!

Bekijk de Fender Tone Master Pro op Thomann.de:

Het kan daarom niet voorkomen worden dat hij vergeleken wordt met andere modelers die al langer bestaan. Net als de Headrush Prime draait hij op een prachtig touchscreen dat je hele setup grafisch weergeeft. Je krijgt tien stomp pedalen met genoeg onderlinge afstand voor muzikanten met flinke voeten  Deze stompschakelaars fungeren als encoderknoppen, dus je kunt verschillende versterker- en pedaalkarakteristieken aanpassen door eraan te draaien, zoals bij de Quad Cortex,

Tone Master Pro van Fender

De Tone Master Pro

Interessante eigenschappen

 • XLR en instrument ingangen
 • Compatibiliteit met Tone Master Pro Control desktop tool
 • Stereo 1/4′′ hoofdtelefoonuitgang voor stil oefenen
 • IR ondersteuning van derden
 • Een 60 seconden stereo looper
 • Meer dan 100 versterker- en effectmodellen
 • 6000 Fender-captured Impulse Responses met een verscheidenheid aan cabinet- en microfoonopties
 • 4 Effect Loops voor het integreren van je favoriete pedalen
 • Meer dan 500 gebruikerspresets met toegang tot duizenden andere vanuit de cloud
 • Draadloze Bluetooth-verbinding voor het streamen van audio vanaf een mobiel apparaat
 • Lichtgewicht
 • Bluetooth draadloze verbinding voor het streamen van audio vanaf een mobiel apparaat

Relatief eenvoudige bediening

Veel consumenten zullen in eerste instantie verleid worden door de 7-inch touchscreen interface, die wordt geleverd met prachtig geproduceerde afbeeldingen van een verscheidenheid aan versterkers en pedalen. Het instellen van opties zoals bij de Fractal FM9 staat bekend als lastig, en zelfs de bekende Helix en Quad Cortex hebben een niet-grafische, parameter-gebaseerde gebruikersinterface die veel technischer is dan daadwerkelijk mooi.

Het fijne is dat je de knoppen op de pedalen of versterker kunt zien als je ze aanraakt, waardoor het beeld inzoomt. De pedaalknoppen en -schakelaars kunnen dan worden aangeraakt om te worden aangepast. Super!

Lees ook:

Veel mensen vinden het eenvoudiger om te experimenteren met deze andere apparaten en ze fijn af te stellen met behulp van een desktop applicatie.
In dat opzicht is de Tone Master Pro een aanzienlijke vooruitgang. Met alleen de bediening op het modeler zelf is het misschien wel de eenvoudigste modeler die er is! Het spelen wordt makkelijker gemaakt door de gekleurde ringen die aangeven waar je voet naartoe moet.

De presets zijn de perfecte manier om te beginnen!

De 8-core processor van de Tone Master Pro merkt het nauwelijks als je stereo multi-amp stacks gebruikt met een grote hoeveelheid effecten, dankzij de splitsbare, opnieuw te combineren stereosignaalkanalen. Pas als je echt heel ver gaat begint er wat vertraging op te treden. Als je nieuwe patches kiest, overlappen standaard al je reverb- en delaysporen elkaar omdat het apparaat krachtig genoeg is om twee patches tegelijk te gebruiken tijdens de crossover. Een erg leuke optie voor de live muzikant!

Geluiden en effecten

Wat audio betreft presteert de modeller zoals je mag verwachten van een high-end apparaat. We hebben de Tone Master-versterkers al gehoord, dus het is niet verrassend dat de geluiden identiek zijn aan de echte versterkers.  Zowel via een DAW als via een koptelefoon klinkt het allemaal simpelweg geweldig.

De presets zijn de perfecte manier om te beginnen! Natuurlijk klinkt de eerste patch glashelder, maar het is eenvoudig om drastisch verschillende tonen te ontdekken. Naast de Fender merken zijn er de gebruikelijke “Britse” versterker voicings, zoals Marshall en andere versterkers van verschillende bekende fabrikanten. De krachtigste hiervan zijn de versterkers uit de EVH-serie, die in staat zijn om stevige gain-tonen te produceren.
Het aanpassen van elke instelling maakt het makkelijk om het geluid te krijgen zoals jij het wilt.

Wat de effecten betreft, die zijn er in overvloed en ze zijn ook uitstekend. Bijvoorbeeld het Strymon-achtig Cloud reverb pedaal, dat een aantal geweldige ambient tails produceert, evenals de uitstekende reeks fuzz pedalen, waaronder een germanium pedaal dat duivels klinkt en chaotisch je gitaarklanken vervormt.

Verder kunnen ketens van deze effecten op een simpele worden samengesteld met behulp van het scherm.

Bekijk een informatieve video over de Tone Master:

Fender Tone Master Pro - Serious Modelling Guitar FX!

De amps van de Tone Master Pro zijn de beste eigenschap, ondanks dat sommige onderdelen iets minder uitgebreid zijn dan die van de bekende concurrenten. De microfoonkeuzes zijn geweldig, maar het is niet mogelijk om meer dan één microfoon toe te voegen. Maar omdat je meerdere versterkers of cab routing kunt gebruiken, kun je ook gewoon twee cabs met verschillende microfoons gebruiken.

Aansluitingen:

Tone Master Pro achterkant

 • MIDI: Dubbele 5-pins DIN
 • AUX-ingang: 3,5 mm mini-jack
 • Uitgang: XLR
 • Lijnuitgang: 6,3 mm stekker
 • Microfooningang:  XLR
 • Instrument ingang: 6,3 mm aansluiting
 • Lijningang: 6,3 mm-stereo-aansluiting
 • Koptelefoonuitgang: 6,3 mm stereo jack
 • Effect Loop: 4 x 6,3 mm jack (1 & 2 ongebalanceerd, 3 & 4 TRS gebalanceerd)
 • Expressiepedaal: 2 x 6,3 mm jack
 • Voetschakelaar: 6,3 mm jack
 • Versterkerregeling: 6,3 mm-aansluiting
 • Mikro SD
 • USB C

Conclusie

De versterker en cabinet simulaties zijn echt fantastisch. Maar dat is grappig genoeg tegenwoordig niet meer een bijzondere eigenschap te noemen. We zien dit terug bij goedkope software en kleine pedaaltjes. De techniek staat het toe in 2023.
Maar met de hoeveelheid versterkers, cabs, effecten, presets en bedieningsgemak zit je met deze floor modeler echter wel helemaal goed! Ook deze hoeveelheid in- en outputs is meer dan de meeste muzikanten nodig zullen hebben.

De enige “negatieve” punten liggen buiten Fender’s controle: Je zou nog steeds alternatieven zoals de Helix of Quad Cortex kunnen overwegen gezien de prijs.
Op het gebied van versterkermodellen en verwerkingskracht zijn digitale amp modelers de afgelopen vijf jaar zo goed geworden dat ze niet echt meer snel verouderen. Dus het gaat in dit geval vooral om de bediening, waar dit Fender product absoluut in uitblinkt!
Verder ziet de Tone Master er simpelweg heel goed uit. Het zal niet mistaan in je home studio of op het podium.

Prijs en beschikbaarheid

De Tone Master Pro is online en winkels verkrijgbaar voor iets minder dan ‎€1900.

Beijk de Fender Tone Master op Thomann.de <<

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL