GEWA G5 electronische drumkit

door Franck

GEWA G5 – Electronische drums in de top klasse

Na de succesvolle marktintroductie van de GEWA Drum Workstation G9 in 2020, presenteert GEWA music een nieuwe kit in haar Digital Drums range van producten.

This is for Performers” zegt het al. De GEWA G5 richt zich op de gevorderde drummer die zich op een vereenvoudigde manier wil richten op zijn performance in plaats van op de technische details van een digitaal drumstel zoals het GEWA Drum Workstation G9.

De GEWA G5 PRO BS5 zal verkrijgbaar zijn als een 5-delige kit in een prachtige Black Sparkle afwerking. De shell maten zijn: 10×5″, 12×5″, 14×5″ voor de toms, 14×5″ snare drum en 18×14″ bass drum.

Gewa G5 – This is for performers!

De -made in Germany- GEWA G-Serie bekkenset wordt ook gebruikt in de G5 serie. Deze bestaat uit 2x 14″ crashes, 1x 18″ ride, en 1x 14″ hihat. Alle bekkens, zelfs de Hi-hat, hebben drie zones en kunnen aan de rand worden gemute.

Aan de hardware kant vertrouwt GEWA op een speciaal ontwikkelde stand oplossing. Dit omvat 3x tom/cymbal stands, hihat, snare, en module stands. Een bijpassend bassdrum pedaal is apart verkrijgbaar.

Gewa G5 drum module

Gewa G5 drum module

In de GEWA G5 module is het touchscreen vervangen door hardwareknoppen en een modern OLED display. Dit maakt de bediening bijzonder intuïtief en alle belangrijke functies zijn direct beschikbaar. Het is een vereenvoudigde benadering in vergelijking met het GEWA Drum Workstation G9 dat gericht is op professionele drummers die meer thuis of in de studio werken.

De technologische basis is dezelfde als bij de GEWA G9. Dit betekent dat bij de GEWA G5 geen compromissen zijn gesloten op het gebied van klank en trigger gedrag. De G5 maakt gebruik van exact dezelfde sound library en is 100% compatible met de GEWA G9.

De G5 module biedt ook veel van de geweldige functies van de G9’s zoals de 3D Sonic Image room samples, USB audio recording, Bluetooth audio + MIDI, third-party pad compatibiliteit, 4 effect kanalen en vele andere geweldige functies” verklaart GEWA.

GEWA G9 Pro C5 - First Impressions with Alan Arber

De GEWA G5 PRO BS5 zal in augustus verkrijgbaar zijn bij geselecteerde GEWA Digital Drums resellers. Pre-orders worden geaccepteerd tot 9 juli 2021.

GEWA G5 PRO BS5 € 3.890,00

Leverbaar in augustus 2021.

Bekijk de G5 op Thomann.de:

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL