De nieuwe Boss RC-505 MKII desktop loopstation

door Franck

Boss werkt aan de RC-505mkII, een opvolger van hun populaire RC-505 loop station met meer mogelijkheden en een verbeterde workflow.

Ongeacht of het om hardware of software gaat, loops maken deel uit van het hedendaagse arsenaal van muziekmakers zoals een gitaar of een synthesizer.
En eén apparaat heeft een lange weg afgelegd om loops vandaag de dag populair te maken. Het is het RC-505 loop station van Boss, het submerk van Roland.

Sinds 2003 verblijdt het apparaat muzikanten vooral met zijn intuïtieve bedieningsconcept. Boss deed er lang over voor een nieuwe versie of de volgende generatie, precies 18 jaar.
Nu tonen ze een voorproefje van de nieuwe RC-808mk2 loop station en het ziet er gelikt uit!

Bekijk de eerste versie van de RC-505 bij Thomann.de <<

Preview van de Boss RC-505mkII

De Mk2 versie zal een grote update zijn met veel nieuwe mogelijkheden, door alle oorspronkelijke geliefde eigenschappen te behouden. In de woorden van Boss:

“De in de industrie gangbare desktop looper, bijgewerkt en verbeterd. Aan de achterkant krijg je vijf gelijktijdige stereo phrase tracks met eigen regelaars en onafhankelijke volumefaders.”

Volgens Boss zijn dit nieuwe ultra-duurzame faders voor een preciezere instelling.

RC-505 MK2 loop station

RC-505 MK2 loop station

Op de achterkant heb je twee XLR microfooningangen met fantoomvoeding, twee stereo line ingangsparen, en drie stereo line uitgangsparen. Dat moet genoeg zijn voor de meeste opstellingen. Aan de interface voegden de ontwikkelaars een nieuwe Mark Back functie toe die verbeterde undo/redo flexibiliteit biedt tijdens je performance. Ook de engine krijgt een grote update.

De bijgewerkte RC-505mk2 engine heeft een hoogwaardige geluidskwaliteit met 32-bit AD/DA en 32-bit floating-point verwerking. Deze bevat talrijke loop-manipulatie tools. Je hebt weer een input en track fx sectie, elk met vier gelijktijdige effecten en vier snel toegankelijke banken. Je kunt de FX en Track knoppen voor elk frasetrack aanpassen, wat erg handig is.

De nieuwe Boss loop station heeft 99 geheugenplaatsen, elk met vijf phrase tracks, eigen effecten, afspeelinstellingen, bedieningstoewijzingen, en meer

Meer FX power

Je kiest uit een indrukwekkende reeks FX processors met 49 input FX soorten en 53 track FX soorten, waaronder new harmony, electric FX, en vele andere. Hopelijk ook effecten die in de granulaire dimensie gaan, wat mooi zou zijn om texturen op te bouwen.

De nieuwe Boss loop station heeft 99 geheugenplaatsen, elk met vijf phrase tracks, eigen effecten, afspeelinstellingen, bedieningstoewijzingen, en meer.

Je kunt je loops ook synchroniseren met meer dan 200 ingebouwde ritmepatronen en 16 drumkits. Vooral handig voor musici die alleen optreden en met ritmische elementen werken.

BOSS RC-505 MK2 First Live Appearance! Loopstation KICKBACK Battle | Mirsa & Frosty Seeding Rounds.

USB voor gegevensback-up, frases importeren/exporteren via de BOSS Tone Studio app, en patronen importeren met de RC Rhythm Converter zijn ook inbegrepen. Bovendien heb je diepe MIDI xontrol support en twee externe control jacks. Elk heeft ondersteuning voor maximaal twee voetschakelaars of een expressiepedaal.

Een zeer interessante update voor de bijna ‘legendarische’ Boss RC-505 loop station. Wel een beetje jammer is dat het scherm zo minimaal gehouden is.
We zijn benieuwd hoe het product in het echt zal voelen
!

De Boss RC-505mk2 loop station zal in het laatste kwartaal van 2021 verkrijgbaar zijn voor 619€ bij Thomann.de

 

Meer info is te vinden op de Boss site >> Boss RC-505MK2

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL