PRS voegt een limited edition Pink Lotus model toe aan de SE P20E Parlor serie

door Franck

PRS heeft een limited edition Pink Lotus model toegevoegd aan zijn small-bodied SE P20E Parlor lijn. De serie werd oorspronkelijk vorig jaar gelanceerd en heeft sindsdien beperkte oplagen gehad in onder meer Antique White en Powder Blue.

Met zijn compacte afmetingen en uitstekende bouwkwaliteit is de SE P20E Parlor een top keuze voor wie een akoestische met een kleine body zoekt die toch veel kracht heeft. Terwijl hij unplugged geweldig klinkt, betekent de mogelijkheid hem in te pluggen dankzij de Fishman GT1 dat je hem gemakkelijk voor opnamen of live optredens kunt gebruiken zonder een microfoon nodig te hebben.

Limited edition

Deze Limited Edition versie heeft een schitterende afwerking in Pink Lotus. Hij contrasteert prachtig met de slagplaat en wordt perfect omlijst door de binding. Zoals alle Limited Edition PRS SE modellen zullen ze snel uitverkocht zijn!

Kenmerken

Een massief bovenblad is wat een serieuze akoestische onderscheidt van goedkopere modellen. Het gebruik van mahonie hier produceert een warme en rijke toon die een klank oplevert die veel groter is dan wat je van dit formaat gitaar zou verwachten.

Fishman elektronica

De PRS SE P20E is uitgerust met het Fishman GT1 pickup systeem, dat een undersaddle pickup en een in het klankgat gemonteerde voorversterker omvat. De GT1 is een uitstekende keuze omdat hij de natuurlijke klank van de gitaar opvangt, wat echt helpt om het beste in je spel naar boven te halen.

PRS SE P20E Parlor Pink Lotus hals

PRS SE P20E Parlor Pink Lotus hals

Specificaties

Bovenblad Hout: Massief Mahonie
Achter- en zijhout: Mahonie
Diepte van de body bij het halsblok: 3 15/32″
Diepte van de body bij het staartblok: 3 7/8″
Bracing: PRS Hybrid “X”/Classical Bracing
Body Binding: Visgraat, Crème
Rozet: Visgraat, Crème

Aantal Frets: 20
Schaallengte: 24.72″
Halshout: Mahonie
Halsvorm: Breed
Snaarafstand: 2 7/32″
Fretboard Hout: Ebbenhout
Fretboard Inleg: Vogels
Sterkte/Snaarstang: Verstelbaar
Noten: Been

Brughout: Ebbenhout
Tuners: Vintage-Style met Butterbean Buttons
Akoestisch zadel: Been
Snaren: .012 – .053
Meegeleverde accessoires: Gig Bag

Akoestische elektronica: Fishman GT1

Als limited heeft PRS het aantal gitaren beperkt tot 2500 wereldwijd. Dus als je er een wilt, moet je er niet te lang over blijven nadenken. Elk exemplaar wordt geleverd met een gig bag en is heeft 12-53 gauge snaren.

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL