Bose S1 Pro System recensie

door Franck

Bose heeft in de loop der jaren met zijn L1 serie een aantal draagbare P.A.s ontwikkeld, maar De S1 Pro Multi-Position P.A., dat dit voorjaar verscheen, is het meest betaalbare systeem tot nu toe. En het biedt nog steeds geluidskwaliteit die het Bose naamplaatje op het front waardig is.
De speakers zijn uitermate geschikt als stage monitoren voor bijvoorbeeld zangers of DJ’s die in een middelgrote zaal optreden.

De Bose S1 Pro kenmerken

De S1 Pro weegt net geen 6,8 meet L330 x B241 x H286 mm en is zo gevormd dat hij op verschillende manieren gebruikt kan worden. Verticaal kun je hem op een standaard of verhoogd oppervlak zetten, maar de achterkant van de behuizing is zo uitgesneden dat je hem ook in de Tilt-Back stand kunt zetten, zodat het in een hoek staat – handig als je het systeem op de grond moet zetten, richting het publiek. De vorm is ook geschikt om horizontaal neergelegd te worden voor gebruik als monitorwig. Hoe je hem ook gebruikt, ingebouwde sensoren kunnen zien in welke stand de S1 staat en zullen de Auto EQ zo instellen dat de toonbalans voor dat gebruik optimaal is.

Ondanks zijn betrekkelijk kleine afmetingen en veelhoekige vorm is in de zijkant van de behuizing een driekanaals mengpaneel ingebouwd. Elk kanaal heeft zijn eigen volumeknop en signaal/clip indicator. De kanalen 1 en 2 zijn een set duidelijk omschreven, gebruiksvriendelijke combo-XLR ingangen, die het opzetten van je apparatuur en microfoon vóór de optredens snel en gemakkelijk maken.

Bose S1 Pro

Bose S1 Pro Systeem

Beide kanalen hebben hun eigen regelaars voor galm, bas en treble, samen met aparte volumeknoppen voor elke afzonderlijke ingang, wat het eenvoudig maakt het volume tijdens en tussen de songs te regelen. Elk van de twee kanalen heeft ook een ToneMatch keuzeknop waarmee je geoptimaliseerde voorinstellingen voor zangmicrofoons en akoestische gitaren kunt kiezen; de mic voorinstelling brengt de zang mooi naar voren, en zorgt voor een goede balans met de muziek.

Het geluid

Bose is een van de meest herkenbare merken als het om geluid en luidsprekers gaat. Daarom is het geen verrassing dat de Bose S1 Pro een krachtig en robuust geluid biedt uit een klein, lichtgewicht en compact toestel.

Bovendien kun je via je smartphone geavanceerde instellingen aanspreken om de bas, hoge tonen en andere effecten te regelen.

Je hoort een fantastisch geluid en een uitstekende weergavekwaliteit. Of je nu kiest voor Bluetooth of een kabel, je krijgt een geluid dat zowel helder is met mooie diepe bastonen.

Het toestel biedt ook een automatische equalizer voor als je niet zo’n zin hebt om het geluid handmatig in te stellen. Met deze functie reageert je toestel op het geluid dat het voortbrengt en brengt veranderingen aan wanneer nodig. Dit soort functies is uniek voor de Bose S1 Pro omdat elke kant van het toestel een verschillende interface biedt.

Bose S1 achterkant

Bose S1 achterkant

Kanaal 3 is een 3.5mm hulpingang; door je mobiele telefoon op het toestel aan te sluiten kun je bijvoorbeeld op deze manier de pauzes opvullen met muziek. Mocht je liever niet met een snoer werken dan kun je je muziek ook via Bluetooth afspelen. Een super handige functie van de Bose S1

Bovendien kun je via je smartphone geavanceerde instellingen aanspreken om de bas, hoge tonen en andere effecten te regelen. Dit is bijzonder handig om veranderingen in het volume of de kwaliteit van het geluid tegen te gaan bij liedjes die via een Bluetooth verbinding spelen.

Lees ook op onze site:

Door zijn compacte afmetingen en vorm kan de S1 Pro bijna overal worden opgesteld. Op een tafel tijdens een tuinfeestje of op meerdere plekken op een podium. Ideaal!

De speakers kunnen ook op standaard luidsprekerstatieven gemonteerd worden, waardoor het geluid verder kan reiken. Je zult mensen verbazen met je kleine systeem, dat zoveel geluid voortbrengt. En vooral ook mooi geluid!

Het toestel heeft een AC stroomkabel, maar ook een uitneembare, oplaadbare lithium-ion batterij, die tot 11 uur je Bose van stroom kan voorzien. De S1 Pro laadt de batterij automatisch op als hij in het stopcontact zit, maar een speciale Quick Charge instelling, alleen beschikbaar als de luidspreker niet in gebruik is, kan gebruikt worden om het proces te versnellen. Vermeldenswaard is dat set S1 Pro’s in mono aan elkaar kunnen worden gekoppeld met behulp van een TRS 1/4″ kabel.

Bekijk de Bose S1 Pro System op Thomann.de:

Conclusie

Hoewel licht van gewicht en klein van formaat, biedt de S1 Pro een aanzienlijk volume, gedetailleerde audio en slimme functies voor €569, waarmee het de eerste draagbare P.A. van het bedrijf is onder de €1.000.
Er zijn natuurlijk goedkopere speakers te krijgen van andere merken maar met deze Bose weet je zeker dat je absolute topkwaliteit in huis haalt.
Boordevol opties en een waanzinnig goed geluid! Het is op dit moment 1 van de top sellers in deze klasse.

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL