Ibanez RG652AHM-NGB Prestige review

door Franck

Ibanez heeft een lange geschiedenis in het bouwen van goed presterende Japanse gitaren voor spelers die zowel een uiterst comfortabele en bespeelbare gitaar verlangen, als het breedst mogelijke scala aan tonen uit één instrument. Deze Prestige voldoet hier aan, en voegt daar nog meer ontwerp goodies aan toe die perfect zijn voor de moderne gitarist. Een model met bijna identieke specs aan deze in een 7-snarige variant is ook verkrijgbaar, de RG752AHM.

Kenmerken van de De RG652AHM

 • Prestige serie
 • Essen body
 • 5-delige Super Wizard HP hals: esdoorn/walnoot
 • Fretboard: birdseye maple (esdoorn)
 • Fretboard binding
 • 24 Jumbo frets met Prestige Fret Edge Treatment
 • Scale: 648 mm
 • Topkam breedte: 43 mm
 • Fretboard radius: 430 mm
 • Pickups: 2 DiMarzio Air Norton en The Tone Zone humbuckers
 • Edge tremolo
 • Gotoh mechanieken
 • Cosmo black hardware
 • Kleur: Nebula Green Burst
 • Incl. hardshell case en multi-tool

Tremelo en hals

Deze gitaar heeft een fantastische combinatie van traditionele RG en moderne afstellingen, en dit alles in het bewezen industrie-standaard Prestige formaat.

De Lo-Pro is een populaire locking tremolo, met een fantastische stabiliteit. De gekste whammy stunts zijn een fluitje van een cent in combinatie met de jumbo Prestige frets.

De vorm van het hout op deze modellen zorgt voor een zeer esthetisch evenwichtige gitaar. De agressieve look wordt perfect gecompenseerd door de birdseye hals en transparante super mooie essenhouten body.

Het Wizard halsprofiel is duidelijk 1 van de bekende Ibanez kenmerken. Soloën en tapping is een makkie dankzij de grote radius, en de dunne hals maakt het spelen comfortabel, maar is goed afgerond om verkramping bij langdurige speelsessies te voorkomen.

Ibanez RG652AHM NGB

Ibanez RG652AHM NGB

Wellicht niet voor iedereen maar persoonlijk hou ik erg van de Wizard halsen!

Ibanez RG652AHM-NGB toon

Hier schittert dit instrument echt!

Meteen als je de gitaar oppakt zul je verbaasd zijn over de helderheid! Essenhout is een heel lichte houtsoort met een heldere midrange, en een geschroefde esdoorn hals voegt daar nog meer snap en attack aan toe. De snaren resoneren uitstekend en alles klinkt zoals je zou verwachten van een gitaar in de wat hogere prijsklasse.

Wat voor toon je ook naar op zoek bent, het is bijna onmogelijk om het hier niet uit te halen!

Dit is ook voor een groot deel te danken aan de pickups. Deze elementen zijn een geweldige keuze voor deze gitaar. Het zijn zeer goed gedefinieerde en hi-fi klinkende pickups, klinken goed en duidelijk in een mix, terwijl ze ook relatief neutraal zijn. Ze zijn een perfecte blanco lei om toon op te boetseren, van moderne metal, tot prog, tot klassieke tonen, en zelfs popmuziek.

Ibanez RG652AHM NGB kop

Ibanez RG652AHM NGB kop

Ook de schakelaar maakt een groot verschil. Ibanez’s 5-weg schakeling is fantastisch omdat het niet zomaar de makkelijkste optie kiest met eenvoudige splitsingen.

Hij heeft alle 3 de volledige humbucker posities, en ook een split, hum-cancelling binnenste coils, en parallel geschakelde hals pickup. Wat voor toon je ook naar op zoek bent, het is bijna onmogelijk om het hier niet uit te halen.!

Bouwkwaliteit

Made in Japan Ibanez gitaren zijn al 30 jaar een industriestandaard. De perfecte overlapping tussen kosten en topkwaliteit. Er zijn natuurlijk gitaren met een nog betere kwaliteit en afwerking, maar die kosten snel 2-3 keer zoveel. De Prestige series geeft je simpelweg waar voor je geld! Je zult op deze gitaren geen amateurfouten vinden.

Bekijk ook op onze site:

De AANJ heel (all access neck joint) is de metriek waaraan alle moderne bolt-ons worden afgemeten. Het biedt de ultieme frettoegankelijkheid en tegelijkertijd een zeer nauwkeurige hals-body contructie.

Iets wat je zeker zult waarderen is de kwaliteit en de afwerking van de fretten op deze RG652AHM! Prestiges vereisen nul fretwerk als je gitaar uit de doos komt. Je kunt er gelijk mee spelen zonder last te hebben van, bijvoorbeeld, scherpe randen.

Ibanez Prestige - RG652AHM - Unboxed

Ook de afwerking is erg goed. De spuitwerk is nauwkeurig uitgevoerd, zodat je de nerven heel gedetailleerd kunt zien. De kleurkeuze accentueert ook heel goed het lichtgekleurde naturel essen en esdoorn, waarbij de Wengé strepen contrast geven op de achterkant. Een indicatie van de kwaliteit is hoe goed de kop bij de body past wat betreft de afwerking en kleur. En wederom zul je hier zien met wat een top product je te maken hebt! De afwerking is bij beide identiek, wat de esthetiek echt samenbrengt.

Eindoordeel

Deze gitaar is voor de moderne gitaarspeler die een breed tonaal palet zoekt. De houtkeuze is onberispelijk, en levert sprankelende cleans, en heldere distortions. De pickups bestrijken alle bereiken van speelstijlen!

De RG652AHM-NGB is verkrijgbaar bij Thomann.de!

Deze gitaar is een alleskunner. Hij shred, hij chugged, je kunt er country mee tokkelen. Zoek je een gitaar voor alleen cleans dan zijn er betere keuzes. Zoek je een gitaar voor alleen zwaar metal werk? Dan zijn er beter keuzes. Maar ben je op zoek naar een kwaliteits product dat dit allemaal kan en meer, dan is de Ibanez RG652AHM-NGB een heel goede optie! De gitaar blinkt niet uit in 1 stijl. Dat kun je als een positief of negatief opvatten. En het hangt vooral af waar je naar op zoek bent.

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL