Hotone brengt de vernieuwde Ampero II Stomp uit

door Franck

De multi-effectprocessor belooft authentieke klanken dankzij de vernieuwde modelleringstechnologie, en bevat 87 versterkermodellen, 68 cabs en meer dan 100 “legendarische” pedaalmodellen

Een aanpasbare dual-effect chain en geavanceerde functies beleven hun introductie, terwijl het pedalboard-vriendelijke ontwerp het een goede keuze maakt voor pedaal fanaten.

Hotone modelleringstechnologie

In het verleden konden digitale multi-effecten worden bekritiseerd voor het produceren van een vaak niet-realistisch, levenloos geluid. Hotone's doel is altijd geweest om dit stereotype te elimineren, en de fabrikant heeft zijn inspanningen gewijd aan het vervaardigen van een authentiek geluid dat vergelijkbaar is met wat men zou ervaren van een echte versterker.

De CDCM HD + F.I.R.E modelleringstechnologie van het bedrijf modelleert elke component van het originele apparaat, bouwt een model dat de dynamische variaties van het ingangssignaal van het instrument volgt, wat de mogelijkheid maximaliseert voor de reproductie van de exacte geluidskarakteristieken van het gemodelleerde object, terwijl het beweert een meer dynamisch, “in-the-moment” tonaal gevoel te leveren.

Hotone Ampero II bovenkant

Hotone Ampero II bovenkant

Het introduceert ook een zeer aanpasbare dubbele effectketen die meervoudige seriële/parallelle signaalroutering ondersteunt tot maximaal 12 effectmodules, die gelijktijdig kunnen worden gebruikt, evenals een fris UI-ontwerp om alles toegankelijker te maken. En dat terwijl het bewerken van algemene instellingen en het wisselen van patches ook met gemak kan worden beheerd.

Bekijk de Hotone Ampero II op Thomann.de

Voor gitaristen die op zoek zijn naar maximale veelzijdigheid, vergemakkelijkt de 8-in/8-out USB-audio-interfacefunctie van de Ampero II Stomp gebruikers die “wet” willen monitoren en “dry” willen opnemen, of wet en dry tegelijk willen opnemen, en natuurlijk ook willen reampen.

Hij beschikt ook over een bibliotheek van meer dan 400 effecten, waaronder 87 versterkermodellen, 68 cabinetmodellen, en meer dan 100 pedaalmodellen.

Ondertussen ondersteunt de Ampero II Stomp nu tot 2048 IR-samplingpunten, een verdubbeling ten opzichte van de vorige generatie, en reproduceert hij bovendien captured cabinets en studioakoestiek met precisie, terwijl 20 klassieke Celestion speaker IR's je alle mogelijke geluidscombinaties geven.

Bekijk de introductievideo:

Ampero II "Stomp": It's all about TONE

Het apparaat beschikt ook over een bibliotheek van meer dan 400 effecten, waaronder 87 versterkermodellen, 68 cabinetmodellen, en meer dan 100 pedaalmodellen. Tevens meer dan 60 originele Hotone-effecten met hoogwaardige vervorming, dynamische, filter-, modulatie-, delay- en reverbopties, terwijl een ingebouwde stereoloop een maximum van 60 seconden stereo-opname ondersteunt, ondersteund door aanvullende maar noodzakelijke functies zoals ongedaan maken/redo, 1/2 snelheid, omgekeerd opnemen/afspelen, en meer.

Celestion IR's

Hotone heeft de handen ineengeslagen met Celestion voor deze nieuwe versie van de Ampero amp modeller.

Hierdoor heeft de Ampero II Stomp toegang tot 20 IR's die zijn afgestemd op een verscheidenheid van Celestion luidsprekers.

Lees ook op onze site: Neural DSP Quad Cortex recensie <<

In de lijst zijn een aantal Blue, Anniversary, Creamback en Vintage luidsprekers opgenomen, allemaal van verschillende variëteiten, met nog eens 50 aangepaste IR-slots beschikbaar om mee te experimenteren.

Een volledige lijst van de opgenomen Celestion IR's:

 • G12H Anniversary 212 C Hi-Gn All
 • G12H Anniversary 212 O Hi-Gn All
 • G12H Anniversary 412 C Hi-Gn All
 • G12H Creamback 112 C Hi-Gn All
 • G12H Creamback 112 O Hi-Gn All
 • G12H Creamback 212 C Hi-Gn All
 • G12H Creamback 212 O Hi-Gn All
 • G12H Creamback 412 C Hi-Gn All
 • G12M Creamback 212 C Hi-Gn All
 • G12M Creamback 212 O Hi-Gn All
 • G12M Creamback 412 C Hi-Gn All
 • G12M Greenback 212 C Hi-Gn All
 • G12M Greenback 412 C Hi-Gn All
 • Celestion Blue 112 C Hi-Gn All
 • Celestion Blue 112 O Hi-Gn All
 • Celestion Blue 212 C Hi-Gn All
 • Celestion Blue 212 O Hi-Gn All
 • G12-65 412 C Hi-Gn All
 • Vintage 30 212 C Hi-Gn All
 • Vintage 30 412 C Hi-Gn All

Uiterlijk

De Ampero II Stomp zit in een lichtgewicht aluminium behuizing en heeft drie toewijsbare voetschakelaars met mooie LED's, waarmee je door zo'n 300 presets kunt bladeren, verdeeld over 100 banken en drie patches.

Hotone Ampero II achterkant

Hotone Ampero II bovenkant

Maar een groot deel van de bewerkingen wordt uitgevoerd op het 4″ touchscreen, dat een nieuw ontworpen interface heeft voor intuïtieve bewerking, en gitaristen de mogelijkheid biedt om een aangepaste dubbele effectketen met meervoudige seriële/parallelle signaalrouting te draaien, waarbij je elk gewenst effect aan het signaalpad kunt toevoegen.

Gebruikers kunnen Ampero II Stomp ook naar wens in hun pedalboard plaatsen en de bypass-modus of FX-loop instellen, afhankelijk van hun behoeften, zodat Ampero II Stomp en andere pedalen harmonieus naast elkaar kunnen bestaan.

De vorm van de Ampero II Stomp past perfect als stompbox op je pedaalboard, waardoor hij zowel draagbaar als praktisch is.

Lees ook op onze site: Fractal Audio FM9 <<

Het toestel kan in volledige stereo worden gebruikt en heeft een stereo-effectlus voor het integreren van je pedalboard, MIDI I/O-aansluitingen, een USB-poort voor het beheren van je effecten en geluiden, en het kan worden gebruikt als een 8-in, 8-out USB-audio-interface, zodat je niet alleen rechtstreeks in je DAW kunt opnemen, maar je opnamen ook kunt reampen.

Er is ook een 1/4″-ingang voor een externe expressiepedaal, zodat je de parameters tijdens het spelen kunt aanpassen, een hoofdtelefoonuitgang voor stil oefenen en monitoring, en een aux-ingang voor het toevoegen van externe audio.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Ampero II kun je nu als pre-order bestellen bij Thomann.de voor 499.

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL