Strymon BigSky – één van de krachtigste reverb effect pedalen

door Franck

De Strymon BigSky Reverb wordt alom aangeprezen als het laatste reverb pedaal dat je ooit zult kopen. Het herbergt een uitgebreid assortiment van reverb instellingen en functies waarmee je vele mogelijkheden kunt verkennen. Met een simpele draai aan de knop heb je toegang tot twaalf verschillende soorten galm.

Met behulp van de uitgebreide bewerkingsmogelijkheden kun je oneindig veel eigen unieke creaties instellen. Met de mogelijkheid om tot 300 presets op het pedaal op te slaan, heb je snel en gemakkelijk toegang tot eerder gebruikte klanken. Het is een zeer krachtig reverb pedaal boordevol met enkele van de nieuwste innovaties op het gebied van reverb technologie.

Veel mensen zijn intussen al overgestapt op het Strymon BigSky reverb pedaal. Het is iets prijziger dan je gemiddelde pedaal, maar dat is niet voor niets. Hij kan meer dan elk ander galmpedaal dat je waarschijnlijk al eerder bezat.

Er is veel aandacht besteed aan de hoeveelheid opties die je met dit reverb effect hebt. De 12 verschillende soorten galm kun je uitgebreid bewerken om ze naar je eigen smaak af te stellen. Alle reverb instellingen die je je maar kunt voorstellen, waaronder hall, room, swell, shimmer, en spring. Je zult waarschijnlijk alle reverbs die je ooit gehoord hebt terugvinden binnen de programmering van de BigSky Reverb.

Big Sky reverb effectpedaal

Strymon BigSky reverb

Om zeker te zijn van een werkelijk uitzonderlijke geluidskwaliteit is een SHARC-DSP motor ingebracht om het pedaal een extra impuls te geven. Met zo veel bewerkingsmogelijkheden voor de reverbs kun je aan de slag om de perfecte toon te vinden die je zoekt. Gelukkig kun je tot 300 presets van reverb instellingen in het pedaal opslaan. Ze zijn allemaal gemakkelijk toegankelijk met een paar draaien aan de knoppen!

Het pedaal is ook bruikbaar voor meer dan alleen gitaar.

Er zitten een heleboel in- en uitgangen op, zodat je er midi-regelaars op kunt aansluiten, het aan je opstelling kunt koppelen, of meerdere apparaten tegelijk kunt inpluggen. Het pedaal is ook bruikbaar voor meer dan alleen gitaar. Drummers, zangers, geluidstechnici, en musici van allerlei slag hebben baat bij de mogelijkheden van het BigSky Pedal.

Strymon Big Sky achterkant

BigSky achterkant

Het heeft ook een unieke eigenschap die veel andere pedalen niet hebben. Ben je een muzikant die live speelt en het geluid gaande moet houden terwijl je snel omschakelt, dan kun je met dit pedaal uit de voeten. Met een sustain pad set kun je een laatste noot laten klinken en de pad ingedrukt houden om de noot te laten spelen. Dan ben je vrij om van toon te wisselen, van gitaar te wisselen, of de nodige aanpassingen te doen zonder dat de ruimte leegloopt 😉

Lees ook op onze site:

Strymon is een bedrijf dat zich toelegt op het vooruit helpen van de wereld van muzikale effecten. Ze vervaardigen hoogwaardige, betrouwbare pedalen waar muzikanten van alle rangen en standen gebruik van maken. De kwaliteit die je met de Strymon BigSky Reverb krijgt is een snede hoger dan de concurrentie. Het heeft diepe mogelijkheden, uitgestrekte mogelijkheden, en compatibiliteit met meerdere apparaten om je galm inderdaad de vrije loop te laten.

Strymon BigSky Reverb conclusie

Dit is echt een heel krachtige reverb pedaal. Behalve de standaard instellingen, kun je ze ook zo diepgaand bewerken dat je een klank kunt creëren zoals nog nooit tevoren. Of je nu thuis voor je plezier speelt of in de studio werkt, het heeft alle reverb instellingen die je ooit nodig zult hebben. De 300 voorinstellingen maken het ook ongelooflijk gemakkelijk om snelle prachtige combinaties te vinden.

Bekijk de BigSky bij Thomann.de!

Als je een studiomuzikant bent, is dit misschien wel het laatste reverb pedaal dat je ooit hoeft te kopen. Het zit boordevol krachtige innovatie en creativiteit waar veel andere reverb pedalen, of zelfs rack reverbs, niet aan kunnen tippen.

Why I bought a STRYMON BIG SKY in 2021

Hij is wat aan de prijzige kant, maar je krijgt waar je voor betaalt. De kwaliteit van het geluid is superieur, en de constructie en duurzaamheid zijn zo goed als maar kan. Hij is compatibel op een manier die veel gitaarpedalen niet zijn. Als je hem wilt gebruiken voor zang, drums, keyboards, of iets anders waar je een een reverb effect voor nodig hebt, zal hij perfect werken. De BigSky heeft alle instellingen die je maar kunt wensen en zal niet teleurstellen.

Beluister alle opties van de Big Sky op de Strymon site (link opent een nieuwe pagina)

Het pedaal is esthetisch schitterend en zal op elk pedalboard goed staan. Als je al een tijdje aan het twijfelen was om een BigSky Reverb pedaal aan te schaffen, is het nu misschien tijd om de sprong te wagen. Mocht je echter geen uitgebreide instellingen en een enorm aantal type reverbs nodig hebben dan is de BigSky wel redelijk duur. Wellicht kun je dan naar goedkopere opties kijken.

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL