Marshall Murder One Lemmy Signature van Softube

door Franck

De nieuwe Marshall Murder One Lemmy Signature van Softube is een poging om de klassieke versterker van wijlen baslegende Lemmy Kilmister na te bootsen, en je te helpen zijn rauwe klanken te benaderen.

Motörhead frontman Lemmy was beroemd om zijn gebruik van de Rickenbacker bas en Marshall versterkers en luidsprekers. In latere jaren is hij vaak afgebeeld met een gemodificeerde Super Bass 100W, bijgenaamd Murder One. Dit is de versterker die Softube heeft gedigitaliseerd voor gebruik in je DAW.

Maple Sound Studios in Californië

In zijn Maple Sound Studios in Californië legde Motörheads Grammy Award-winnende producer Cameron Webb de precieze kastopstelling vast die Lemmy in-house en onderweg gebruikte: een Marshall MF280L 4×12 ′′ en een Marshall 1979L 4×15 ′′. De faders van Murder One vertegenwoordigen elk een cabinet en de microfoon-selectors voor de cabinets. Je kunt je gitaarklanken laten knallen met de oversized 4×15 ′′ cabine. Of mix en match microfoons voor de perfecte setup.

Softube Murder One Plug-in

Softube Murder One Plug-in

Harder dan hard

De Marshall Super Bass 100W is een van de meest begeerde en moeilijkst te krijgen versterkers die er bestaan. Door de jaren heen hebben zowel bassisten als gitaristen er hun favoriete versterker van gemaakt. Hij heeft een warm geluid maar wel ruig, en vaak oorverdovend luid. Murder One geeft zowel de rauwheid als het responsiviteit nauwkeurig weer. Je krijgt het ware karakter en de kenmerken van de cult-classic versterker in één geweldige plug-in voor zowel gitaar als bas.

Marshall Murder One Lemmy Signature functies:

  • Een native plug-in die de authentieke rock & roll en punk rock geluiden van Motörhead's Lemmy Kilmister voor bas en gitaar nabootst.
  • Een exact model van de Mashall Super Bass 100W met twee kanalen, drie-bands EQ, en drie 12AX7 voorversterkerbuizen.
  • Dubbele cabs, vakkundig vastgelegd door Motörhead producer Cameron Webb: MF280L 4×12″ en de oversized 1979L 4×15″.
  • De microfoonopstelling gebruikt om Lemmy's geluid te bereiken zoals gepositioneerd door Cameron Webb en met SM7B, MD421, SM57, en D12 VR microfoons.
  • Gitaar en bas presets voor Lemmy's kenmerkende geluid.
  • Amp Room-ready met twee modules die Lemmy's Murder One amp en zijn unieke cab setup bevatten.

Bekijk de introductievideo:

Introducing Marshall Murder One Lemmy Signature – Softube

Prijs en beschikbaarheid

De Murder One software is per direct verkrijgbaar bij o.a. Plugin Boutique als een digitale download. De prijs is €89.

Bekijk het hier bij Plugin Boutique <<

Verdere informatie is te vinden op de Softube website

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL