Pioneer DJ lanceert het DM-50D Desktop Monitor Systeem

door Franck

In navolging van zijn populaire DM-40 monitor-luidsprekers voor thuisgebruik kondigt Pioneer DJ nu de DM-50D aan, een desktop monitorsysteem gericht op zowel DJ's als thuis-producers.

Met 5″ woofers en een nieuwe 2 x 25W klasse D versterker zijn de van MDF gebouwde luidsprekers voorzien van frontpoorten, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in krappe ruimtes. Ze volgen het primaire/secundaire luidsprekerformaat, waarbij één luidspreker alle elektronica bevat en de andere passief is, met een eenvoudige draadverbinding tussen de twee luidsprekers.

Het mooie, geheel witte of zwarte ontwerp is diep en doosvormig, maar met contouren aan de voorkant, waaronder diffusors om de hoge tonen verder te helpen verspreiden. Hun unieke verkoopargument is een schakelaar om van DJ mode naar producer mode om te schakelen, waarbij de laatste een vlakkere respons geeft. Afgezien daarvan zitten er echter helemaal geen EQ regelaars op de luidsprekers.

DM-50D speakers wit

De volumeregelaar zit aan de voorkant van de primaire luidspreker, en er is ook een 1/8″ hoofdtelefoonaansluiting aan de voorkant, hoewel je nog steeds naar de achterkant zult moeten gaan om bij de aan/uit schakelaar te komen (een kleine witte LED toont je dat de luidspreker aan staat).

Een leuke bijkomstigheid is dat achteraan RCA, TRS (nieuw ten opzichte van de DM-40's) en minijack ingangen zijn, en er is keuze uit zwart of wit.

Ze kosten €239 en zijn vanaf 6 december verkrijgbaar.

Meer info op de Pioneer DJ website <<

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL