Numark heeft de Mixstream Pro aangekondigd

door Franck

Numark heeft de Mixstream Pro aangekondigd, een nieuw standalone DJ systeem dat werkt op het Engine DJ platform. Dit is de eerste DJ console buiten het Denon DJ assortiment die Engine DJ gebruikt, en brengt het innovatieve besturingssysteem voor het eerst in de consumentenprijsklasse, met een verkoopprijs van slechts €599

Geen luidsprekers of laptop nodig

Net als de veel duurdere Denon DJ Prime toestellen heeft de Numark Mixstream Pro ingebouwde WiFi, zodat DJ’s meteen toegang kunnen krijgen tot miljoenen tracks op streaming diensten als Beatport LINK, Beatsource LINK, TIDAL en SoundCloud. Hierdoor hoeven DJ’s niet langer een offline muziekbibliotheek aan te leggen om te kunnen draaien. Dat betekent dan ook dat je met de Mixstream Pro niet langer een laptop nodig hebt om muziek voor te bereiden of om van te DJ-en!

Met een microfooningang en dubbele hoofdtelefoonuitgangen heeft de Mixstream Pro alles wat een beginnende DJ nodig heeft.

Dat gezegd hebbende werkt de Mixstream Pro ook samen met de Engine DJ 2.0 Desktop software voor DJ’s die hun muziek willen voorbereiden op USB of SD kaarten, en heeft het twee USB en een SD kaart ingangen ingebouwd om apparaten aan toe te voegen.

DJ system Mixstream Pro

DJ system Mixstream Pro

Omdat de Mixstream Pro ook ingebouwde stereoluidsprekers heeft, is aan de slag gaan met DJ’en met dit toestel eenvoudiger dan met welk hardware DJ systeem tot nu toe dan ook! Omdat alle streaming diensten gratis proefversies aanbieden, heeft een nieuwe performer aanvankelijk alleen de Mixstream Pro zelf en een internetverbinding nodig om zijn DJ-reis te beginnen.

Heel veel mogelijkheden

En hoewel het duidelijk een consumententoestel is als je het afzet tegen de veel duurdere Denon DJ toestellen die ook Engine DJ OS draaien, is het degelijk gebouwd, en het 7″ touchscreen is toonaangevend in zijn klasse. Het heeft 6″ jogwheels, drie-bands EQ, filters op elk van de twee kanalen, basis effecten, performance pads (er zijn er maar vier, maar ze zijn layered zodat er acht voor elk deck zijn), en zelfs gebalanceerde XLR uitgangen – een verrassing voor deze prijsklasse.

Lees ook op onze site:

Met een microfooningang en dubbele hoofdtelefoonuitgangen heeft de Mixstream Pro alles wat een beginnende DJ nodig heeft, en ook genoeg om meer ervaren DJ’s bezig te houden.

Komt standaard met professionele functies

Omdat de Mixstream Pro Engine DJ draait, komt hij met alle pro functies van die software. Het is bijvoorbeeld geschikt voor Ableton Link om te synchroniseren met externe software en apparaten zoals drummachines, sequencers enzovoort, en heeft ingebouwde lichtregeling, zodat DJ’s de Mixstream thuis kunnen aansluiten op Philips Hue verlichting, of – via een apart abonnement op het SoundSwitch verlichtingsprotocol – op pro DMX lampen.

Numark Mixstream speakers

Speakers aan de voorkant van de Mixstream

Zo op het eerste oog…

Aan de naam van het apparaat is duidelijk te zien dat Numark met de Mixstream Pro hard inzet op de invalshoek “eerst streamen, later een muziekcollectie opbouwen”, waarbij de suggestie wordt gewekt dat DJ’s eerst experimenteren met muziekstreaming diensten, dan eventueel hun eigen muziekcollecties in Dropbox zetten en van daaruit streamen (iets anders waartoe het apparaat in staat is), en er pas in de derde plaats op wijzen dat DJ’s muziek op een USB schijf kunnen zetten en daar ook van kunnen DJ-en.

Feature Overview | Numark Mixstream Pro Standalone DJ Controller

Maar net als bij andere voor Engine DJ geschikte apparatuur zoals de Denon DJ Prime 2, Denon DJ Prime 4 enzovoort, zal deze derde methode waarschijnlijk de manier zijn waarop de meeste mensen de Mixstream Pro gebruiken. Ook wordt momenteel de volle kracht van de Numark Mixstream het best aangeboord door een offline muziekbibliotheek te analyseren op een laptop met Engine DJ Desktop, en die te exporteren naar een USB schijf.

Ondanks dat zal waarschijnlijk voor toekomstige generaties DJ’s het streamen van alles de norm zijn, en het idee van je eigen muziek mee te sjouwen iets merkwaardigs. We zijn er nog niet, maar de Mixstream Pro is een grote stap in de richting van die realiteit, zowel in de manier waarop hij voor het eerst wifi-muziekstreaming bij de “massa” introduceert, als in de manier waarop Numark agressief de nieuwere methodes van DJ’en aanprijst.

Het zal fascinerend zijn om te zien hoe goed het apparaat ontvangen wordt, en hoe het de naald beweegt wat betreft DJ’en vanuit een lokale muziekbibliotheek tegenover streaming vanuit de cloud.

Bekijk de Numark Mixstream Pro bij Thomann.de:


De Mixstream Pro is binnenkort verkrijgbaar bij alle gebruikelijke winkels voor €599.

Meer info op de Numark website.

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL