De Rhodes Mk8 is onthuld

door Franck

De klassieke electrische piano herboren

De klassieke Rhodes elektrische piano is herboren. Net als de iconische eerdere versies is de nieuwe Rhodes Mk8 een volledig elektromechanisch instrument, dat gebruik maakt van stalen tanden en magnetische pickups voor het genereren van geluid.
Het klavier maakt gebruik van nieuw ontworpen hamerpunten met uniforme hoogte en vier zones, op maat gemaakte demperkammen en zwarte wollen demperviltjes, terwijl de pickups gebaseerd zijn op AlNiCo magneten met anti-slip afstelling voor nauwkeurige intonatie en pickupkoppen met vlakke uiteinden voor een betere fijnafstemming van het volume van de afzonderlijke toetsen. Het frame is gemaakt van eiken- en beukenhout.

USB connectie

De nieuwe Rhodes MK8 zal beschikken over USB-connectiviteit, hoewel details over de precieze functionaliteit ervan nog niet zijn gespecificeerd. De LFO zal in staat zijn om in audio rates te lopen, waardoor spelers de mogelijkheid krijgen om “gemoduleerde soundscapes en polyfone synth-achtige lagen” te produceren. Met een gewicht van 34 kilo is de MK8 veel lichter dan de vorige Rhodes-modellen.

Rhodes MK8 electrische piano

Rhodes MK8 electrische piano

Rhodes Mk8 effectmodule

Wat de elektronica betreft, gaat de output van de pickups eerst door een voorversterker, die aparte regelaars heeft voor volume en drive, en ook een envelope knop, die een auto-wah effect geeft. Daarna biedt een analoge EQ drie bands, waarvan de middelste frequentie kan worden gemoduleerd via de Envelope-regelaar of met een expressiepedaal, voor een meer traditionele wah-werking. Vervolgens is er een Vari-Pan sectie, met regelbare snelheid en diepte, plus vier verschillende golfvormen: square, upward ramp, triangle en sine. De LFO kan blijkbaar tot in de audiosnelheid gaan, voor synth-achtige tonen.

Als optie kunnen klanten ook kiezen voor een effectensectie, en deze bestaat uit een VCA compressor (met instelbare ratio en een wet/dry mix), een phaser, een bucket-brigade chorus en een bucket-brigade delay.

Rhodes MK8

Rhodes MK8

De Rhodes Mk8 heeft een uitgebreide set audio I/O, inclusief gebalanceerde XLR uitgangen in stereo, gebalanceerde jack outs, effects loop send en return jacks, en een direct pickup output, voor gebruik met externe versterkers en voorversterkers.

Prijs en beschikbaarheid

Rhodes houdt nog een laatste geheim: we weten nog steeds niet wanneer de MK8 beschikbaar zal zijn, en wat hij zal kosten. Als je je vóór 1 november 2021 abonneert op de nieuwsbrief van het bedrijf, krijgt je op die datum toegang tot de volledige website met aanvullende informatie. Alle anderen zullen tot 1 december moeten wachten om toegang te krijgen.

Ga hier naar de officiële website als je je wilt inschrijven <<

Update 2 november:

De prijzen zijn bekend! Hou je vast: $9.450

En daar komt nog eens $995 bij als je het analoge effectgedeelte wilt. En als je jezelf echt niet kunt weerhouden om het zilverfonkelende bovenblad of een andere aangepaste kapafwerking te bestellen, kun je er nog een paar honderd dollar aan toevoegen. Een silvertop MK8 FX met die extra effectsectie en een bijpassende zilveren standaard kost totaal $11.320.

 

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL