DDJ-REV5 – een scratch-controller zonder gemotoriseerde jogwheels

door Franck

Hoewel de aankondiging van de draaitafel/DVS-controller recentelijk velen heeft verrast, introduceert Pioneer DJ nu iets waar meer naar werd uitgekeken: de DDJ-REV5, een scratch-controller die redelijk geprijsd is. Hij is iets goedkoper dan zijn grotere broer, de DDJ-REV7.

Veel dezelfde opties

Veel elementen van de REV7 zijn ook aanwezig in de DDJ-REV5, zoals grote schijven met vinyltextuur en een bedieningsconfiguratie die is afgestemd op de behoeften van draaitafel- en open-format DJ's. Andere kenmerken zijn de lange temposchuifregelaars boven de decksecties en Performance Pads en Lever FX in het mixgedeelte. Voor nauwkeurig cutten is er een Magvel crossfader beschikbaar.

Bekijk een video over de REV5:

Pioneer DJ DDJ-REV5 Review: The Best Mid-Range Controller?

Nieuw design

Hoewel dit een nieuw product is binnen een gevestigde familie, heeft het een duidelijk nieuw ontwerp dat doet denken aan DJ-controllers van tien tot twaalf jaar geleden.

Zoals te verwachten in 2023 bevat de REV5 gespecialiseerde stems, waarmee DJ's verschillende elementen van een mix, zoals percussie of zang, kunnen scheiden en manipuleren. De EQ-knoppen kunnen ook worden gebruikt om de volumeniveaus van verschillende stemgedeelten aan te passen.

Verdere opties van de DDJ-REV5

DDJ-REV5 achterkant

DDJ-REV5 achterkant

Daarnaast is er een nieuwe prestatiemodus toegevoegd, die fans van tone play zal aanspreken. Pioneer DJ noemt deze functie Piano Play, waarmee DJ's cue-punten in verschillende halve tonen kunnen starten door de pads op dezelfde manier te gebruiken als een piano. De indeling van de pads is zodanig dat de toonhoogteveranderingen een keyboard creëren met de “zwarte” toetsen bovenaan en de “witte” toetsen onderaan.

De nieuwe Auto BPM Overgangsfunctie is geweldig als je een genre-overstapper bent die graag van tempo wisselt. Selecteer gewoon hoeveel maten je wilt laten overgaan tussen nummers, druk op de knop en kijk hoe de muziek die al wordt afgespeeld geleidelijk verandert om bij het nieuwe nummer te passen.

De DDJ-REV5 heeft een aantal extra I/O-poorten, waarvan de meest opvallende XLR Master outs zijn, die traditioneel moeilijker te vinden zijn op de wat goedkopere controllers. Hij heeft tevens twee USB-C poorten aan de achterkant.

Prijs en beschikbaarheid

De DDJ-REV5 is bij diverse muziekwinkel te koop voor zo'n €1199.

Meer informatie op de Pioneer website <<

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL