DDJ-REV1 en DDJ-REV7 van Pioneer

door Franck

Pioneer DJ heeft twee nieuwe “battle”-achtige DJ controllers onthuld, waarvan er één voor het eerst gemotoriseerde platters heeft.
De DDJ-REV7 en DDJ-REV1 zijn twee nieuwe controllers voor de Serato software, gericht op respectievelijk de professionele en de instapmarkt.

Verschil tussen de 2 versies

De Pioneer DJ DDJ-REV7 is een volwaardige tweekanaals controller met twee 7′′ vinyl-decks die gemotoriseerd zijn en pitchfaders aan de bovenkant.
Naast in-jog displays biedt de DDJ-REV7 een volwaardige DJM-S7-achtige mix gedeelte.

De Pioneer DJ DDJ-REV1 controller daarentegen heeft dezelfde basisconfiguratie als de DDJ-REV7, met de pads verplaatst naar de mixer.
Ditmaal beschikt hij echter over gewone niet-gemotoriseerde jogs en over Serato DJ Lite.
De DDJ-REV1 zou je kunnen beschouwen als een vervanger van de ouder wordende DDJ-SB3.

Pioneer DDJ-REV7

Pioneer DDJ-REV7

De DDJ-REV1 en DDJ-REV7 zijn de eerste DJ controllers die een “battle mode” deck layout gebruiken, en ook de eerste die een mixergedeelte bevatten dat gebaseerd is op battle mixers.

De REV7

De DDJ-REV7 zal naar verwachting de meeste aandacht krijgen, want voor optredende en battle DJ’s is het een zeer aantrekkelijk alternatief voor een scratch mixer plus twee draaitafels,

Hij zal ook populair worden omdat het overtuigende gemotoriseerde platters heeft met goed scratchend “vinyl” erop, maar zonder spindels, wat de toevoeging van de jogwheelschermen mogelijk maakt. En waarschijnlijk ook de jogwheels voor sommige DJ’s comfortabeler maakt om op te scratchen omdat de 7′′ oppervlakken geen hardware hebben waar vingers achter kunnen blijven haken.

Bekijk een demonstratie van de REV 7:

IT HAS MOTORIZED JOG WHEELS! [Pioneer DJ DDJ-REV7 Review & Guide]

De DDJ-REV7 bevat ook een stand-alone mixer, ingebouwde effecten, ingebouwde scratch geluiden, en high end Pioneer DJ scratch mixer functies zoals Scratch Bank, Silent Cue, en Smooth Echo, en dubbele laptop ondersteuning.

Lees ook op onze site:

De DDJ-REV7 zou wel eens iets kunnen blijken te zijn waar scratch DJ’s zowel tijdens optredens en battles als thuis op willen DJ’en, dankzij de volwaardige mixer en de gelijkenis met aparte systemen.

Opties van de REV7

De REV7 heeft 22 interne beat FX die zowel met interne als externe bronnen gebruikt kunnen worden. Negentien zijn rechtstreeks overgenomen van de DJM-S11 plus drie gloednieuwe effecten.

De nieuwe Beat FX omvatten:
Duck Down: Een roll effect met een fade-out terwijl de toonhoogte wordt verlaagd.
Fill Out: Een roll effect dat een roll vormt met een veranderend ritmepatroon en fade-out met echo.
Helix Out: Een effect dat het ingangsgeluid samplet met een herhaaldelijke fade-out als een galm, terwijl de afspeelsnelheid en toonhoogte toenemen.

De REV7 heeft ook Silent Cue, dat helpt voorkomen dat het geluid van de muziek versnelt als de plaat begint te draaien. Tenslotte is ook de bekende smooth Echo op de REV7 te vinden. Een fantastisch hulpmiddel dat een echo toepast op een faderbeweging om overgangen te helpen overbruggen.

Beginnen met de REV1

In andere opzichten is de DDJ-REV1 echter even belangrijk.
Hij biedt nieuwkomers een goedkope instap in performance en scratch DJ-en.
Hij heeft ook zijn eigen reeks verrassingen, zoals de mogelijkheid om vier decks te gebruiken (zelfs in Serato DJ Lite) en een handige timing tool om nieuwe DJ’s te helpen leren scratchen.

De DDJ-REV1 is de eerste stap in een nieuwe reeks van Pioneer DJ controllers voor Serato DJ.

Bekijk een korte video:

DJ’s kunnen beginnen met de REV1 en zich opwerken tot de REV7.
Als ze dan helemaal los willen gaan, kunnen ze een DJM-S7 of DJM-S11 en twee Pioneer DJ PLX-1000 draaitafels (of twee Rane Twelves) aanschaffen, met behoud van dezelfde lay-out en uitgebreide functieset.

Lees ook op onze site:

Er is geen twijfel over dat dit een belangrijk schot voor de boeg is voor Rane, want die had voorheen de gemotoriseerde DJ controller voor zichzelf.
Pioneer DJ biedt nu een gemotoriseerde platter die de technologie van Rane in veel opzichten overtreft, en je kunt er zeker van zijn dat de ontwikkelaars van Pioneer DJ werken aan manieren om hun nieuwe platter ook in andere apparaten in te bouwen.

Al met al een erg leuk apparaat voor beginners en DJ´s met een lager budget!

Pioneer DDJ-REV1 voorkant

Pioneer DDJ-REV1 voorkant

REV1 Aansluitingen

De REV1 heeft dezelfde aansluitmogelijkheden als de meeste beginnende DJ controllers. Er is een enkele USB-B aansluiting die de controller van stroom voorziet en met een computer verbindt. De audio-uitgangen omvatten een kleinere 1/8e TRRS hoofdtelefoonaansluiting en line-level RCA poorten voor aansluiting op luidsprekers. Een enkele ongebalanceerde TRS 1/4 jack aansluiting maakt het gebruik van een microfoon mogelijk.

Voor het eerst op een controller van dit formaat wordt het microfoongeluid naar de laptop gestuurd. Zo kan de microfoon worden opgenomen en gestreamd zonder dat extra hardware nodig is!

Goede layout

De lay-out van de DDJ-REV7 zal ook veel performance DJ’s aanspreken: door de ombouw naar een “battle” configuratie voor de decks en de integratie van een full-sized battle-style mixer zal de lay-out voor hen herkenbaarder zijn dan die van de Rane One.

Het ziet er allemaal super uit en de 2 REV´s zullen waarschijnlijk met open armen ontvangen worden door veel nieuwe en gevestige DJ´s!

Prijs en beschikbaarheid

De 2 controllers zullen respectievelijk zo’n €300 en €2000 kosten. Er is nog geen exacte leverdatum bekend maar denk aan begin 2e kwartaal van dit jaar.

Bekijk de DJJ-REV7 op de Pioneer site <<
Bekijk de DJJ-REV1 op de Pioneer site <<

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL