Yamaha P-45B digitale piano

door Franck

Yamaha P-45B Recensie

Yamaha is de Rolls Royce van de digitale piano’s. Omdat beide bedrijven meer dan een eeuw oud zijn, heeft Yamaha een even indrukwekkende serie van producten. Met ongeveer 2500 digitale piano en keyboard modellen, waarvan vele niets minder dan echte classics zijn. Yamaha verdeelt zijn verschillende modellen in verschillende categorieën op basis van de ingebouwde technologie en mogelijkheden die ze te bieden hebben. En op de prijs, natuurlijk.

Yamaha deelt zijn hedendaagse piano’s in als de P, N en NP serie. Deze modellen worden aan het achterste gedeelte van Yamaha’s digitale piano spectrum geplaatst en variëren tussen 500 en 1000 euro.
Het bedrijf heeft eerder de P-35 gelanceerd als de meest betaalbare digitale piano met 88 toetsen en gewogen klavier en dat bleek een groot succes, vooral bij beginners en studenten. Dit kwam omdat het mensen in staat stelde de kwaliteit van een echte akoestische piano te ervaren, tegen een zeer betaalbare prijs, in de vorm van een draagbare digitale piano. Yamaha heeft nu de nieuwe P-45B digitale piano op de markt gebracht, als vervanger van de P-35.
Wat zijn nu de nieuwe mogelijkheden die de P-45B te bieden heeft? En is hij beter dan de succesvolle P-35? We gaan het hier onder bekijken!

Lees ook op onze site:

Overzicht van de opties en functies

Het nieuwste model in de pianoreeks van Yamaha’s P-serie is de P-45B, die bedoeld is als vervanging en opvolger van het vorige P-35 model. Het nieuwe model heeft een eigentijds ontwerp met een relatief kleine omvang, zodat hij thuis en buitenshuis beter draagbaar is en beter opgeborgen kan worden. Het is een 88-toetsen digitale piano met gewogen actie, die gebruik maakt van Yamaha’s Stereo AWM (Advance Wave Management) om zijn uitgebreide muziekbibliotheek samen te stellen. De nieuwe Yamaha P-45B zet de succesvolle traditie van de P-35 voort met een opgewaardeerde 64-stemmige polyfonie voor een rijke, diepe kwaliteit van je geluid!

Yamaha P-45B

Yamaha P-45B digitale piano

Belangrijkste kenmerken van de Yamaha P-45B

1. Advanced Wave Memory (AWM) TechnologieDe P-45B gebruikt de nieuwste AWM digitale technologie om de meest authentieke klank van een akoestische piano op te nemen; de AWM stereo sampling creëert dan een diepere, rijkere en ruimtelijker klank door paren golfvormen (L en R) te combineren zoals die door de microfoon worden opgevangen. De P-45B gebruikt dit AWM opgenomen geluid om het mogelijk te maken met wisselend volume en timbre te spelen.

2. Graded Hammer Standard (GHS) gewogen toetsen – De GHS gewogen toetsen zorgt voor een zware aanslag in de lage toetsen en een veel lichtere aanslag in de hoge toetsen, zoals bij een echte akoestische piano. Je kunt de gevoeligheid van het klavier ook aanpassen aan je speelstijl. Hij dient als perfect leerinstrument voor beginners, want met de GHS actie kunnen ze hun vingertechniek perfectioneren en zijn ze er klaar voor als de tijd rijp is om een akoestische piano te bespelen. Geen enkele andere digitale piano biedt een GHS mechaniek in deze prijsklasse, waardoor het een instrument is dat veel waar voor zijn geld biedt voor beginners, studenten, kleine bands of natuurlijk thuisgebruik.

Met de Dual Mode functie kun je twee van de tien ingebouwde voices in de P-45B combineren.

3. Polyfonie van 64 noten – Dit is een verbeterde functie ten opzichte van de P-35, die een polyfonie van 32 noten had. Een 64-stemmige polyfonie stelt de speler in staat dichte muzikale passages uit te voeren, zelfs bij flink gebruik van een sustainpedaal, zonder dat er noten worden afgesneden.

4. Dual/Split Mode – Met de Dual Mode functie kun je twee van de tien ingebouwde voices in de P-45B combineren, zoals piano en strijkers, voor een veelzijdiger en creatievere uitvoering van je pianospel. Dat terwijl de Split Mode twee verschillende klanken in het lagere en hogere deel van het klavier mogelijk maakt. Zo kun je bijvoorbeeld een basgitaar op de onderste helft spelen en piano op de bovenste helft.

5. USB aansluiting – De USB-naar-Host poort maakt het mogelijk verbinding te maken met computers en mobiele telefoons, met behulp van de diverse soorten software. Er is een mogelijkheid voor MIDI in en uit, en een 1/4″ hoofdtelefoonuitgang om in stilte te oefenen.

6. Reverb en Chorus Effect – Een ander USP van de P-45B is de extra functie van Chorus samen met een Reverb effect, die je in deze prijsklasse niet aantreft bij digitale piano’s van andere merken.

7. EenknopsfunctieDe P-45B heeft een unieke eenknopsfunctie waarmee je met een enkele druk op de knop verschillende instellingen in de piano kunt veranderen. Je kunt er voices mee veranderen, demo’s afspelen, de metronoom instellen, en dat alles door op een enkele knop met het label “Grand Piano/Function” op de behuizing te drukken.

8. Extra functies – Metronoom, ECO werking (schakelt de piano uit na een periode van inactiviteit, en bespaart zo energie)

9. Extra accessoires – bladmuziekhouder, sustainpedaal, voedingsadapter

Yamaha P-45 Digital Piano Review

P-35 versus P-45B

Beiden zeer goede piano’s maar toch een aantal duidelijk verschillen.
De P-45B heeft dezelfde 88 gewogen toetsen actie als de P-35, maar met een verbeterde pianoklankkwaliteit en upgrade naar 64-stemmige polyfonie, schiet hij zijn voorganger qua prestaties voorbij. Yamaha heeft ook afgerekend met de oude 5-pins MIDI en een USB-to-Port aansluitmogelijkheid geïntroduceerd, waarmee de P-45B verbonden kan worden met een groot aantal elektronische apparaten, zoals computers, smartphones en laptops.
Net als de P-35 heeft de nieuwe P-45B echter geen opnamemogelijkheid, die, als het aan de P-45B was toegevoegd, het een nog grotere voorsprong zou hebben gegeven.

Bekijk de Yamaha P-45B op Thomann.de

Conclusie

De nieuwste Yamaha P-45B is een ideaal muziekinstrument voor beginners die de kwaliteit van een echte, akoestische piano willen ervaren voor een betaalbare prijs. Het is een compact, lichtgewicht ontwerp dat beter draagbaar is en de piano ideaal maakt om zowel thuis als buitenshuis te gebruiken. Al met al is het weer een geslaagde aanwinst in Yamaha’s legendarische repertoire van digitale piano’s en zet hij niet alleen de traditie van de P-35 voort, maar versterkt die in meerdere opzichten.

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL