Toontrack introduceert Fields of Rock

door Franck

Het is Rocktober bij Toontrack, en als zodanig heeft de Zweedse leverancier van enkele van de beste drumsamples op de markt een opwindende nieuwe collectie geluiden voor zijn Superior Drummer 3 software gedropt: Fields of Rock. Opgenomen door Tom Dalgety (Royal Blood, Ghost, Rammstein, pixies) en drummer Mat Hector (Iggy Pop, Gutterdämmerung) in de legendarische Rockfield studio's in Wales, UK.

Toontrack SDX: Fields of Rock bevat zeven drumkits en een uitgebreide verzameling percussie-instrumenten.
Het is opgenomen in Rockfield, de melkveeboerderij in Wales die omgebouwd werd tot studio en die uiteindelijk kolossale voetsporen naliet op zijn nu vijftig jaar lange pad door de muziekgeschiedenis.

Zeven kits die de essentie van rock drums van de jaren '70 tot nu vastleggen.

Deze onwaarschijnlijke studio, waarnaar bands als Queen, Rush, Judas Priest, Hawkwind en veel van hun tijdgenoten in de jaren '70 pelgrimeerden, werd een creatief toevluchtsoord waar enkele van de beste rock songs van onze tijd tot stand kwamen. Maar ook na de hoogtijdagen van de klassieke rock is Rockfield een spil gebleven in de wereld van de opnamen, die topacts in alle genres aantrok, zoals Oasis, Coldplay en Manic Street Preachers, om er maar een paar te noemen.

Deze SDX heeft als doel de essentie van de genrebepalende rockplaten te vangen die in de verschillende kamers van de studio werden vastgelegd, maar voegt er ook moderne technologie, vooruitstrevende ideeën en vindingrijkheid aan toe. Naast het gebruik van alle geweldige vintage microfoons en outboard apparatuur die in Rockfield beschikbaar was, werd de library opgenomen via 14 kanalen hardware tape-emulatie, waarmee de onmiskenbare, warme en verzadigde klank van tape gerecreëerd wordt.

6 Essential Presets for Superior Drummer 3 | Fields of Rock SDX

Deze SDX is evenzeer een knipoog naar het verleden, een eerbetoon aan de groten en een eerbiedige buiging voor de goden van de rock als een reikwijdte naar de toekomst. Welkom bij een collectie drumtonen voor het hele scala van rock en daarbuiten.

Belangrijkste kenmerken

  • Zeven drumkits en ruime keuze aan bekkens en extra instrumenten
  • Een uitgebreide set percussie-instrumenten met rototoms, conga's, shakers, bongo's en meer, en diverse multi-gesamplede foley-stukken (bestek, stoelen enz.)
  • Opgenomen in de iconische Rockfield Studios in Engeland
  • Geproduceerd en geëngineerd door Tom Dalgety (Ghost, Rammstein, Pixies, Opeth, Royal Blood)
  • Gesampled door Mat Hector (Iggy Pop, Gutterdämmerung, Razorlight)
  • Bevat vier afzonderlijke bibliotheken/configuraties (drie voor drums en een voor percussie)
  • Opgenomen met verschillende sfeer- en karaktermicrofoons die een enorm klankpalet bieden
  • Bevat een uitgebreide reeks rock-georiënteerde presets, ontworpen door Tom Dalgety
  • Geleverd met een MIDI bibliotheek op maat voor elke inbegrepen kit en een verzameling ensemble grooves voor percussie

Toontrack Fields of Rock is te o.a. te koop bij Thomann.de:

Verdere info is te vinden op de Toontrack site <<

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL