Sony’s crowdfunded polssensor moduleert instrumenten met gebaren

door Franck

Je vindt al keyboards en andere instrumenten die geluiden vervormen op basis van je beweging, maar wat als je dat op vrijwel elk digitaal instrument kon toepassen? Sony heeft misschien een oplossing.

Het is bezig met crowdfunding (pagina opent in een nieuw venster) van een Motion Sonic polsbandje dat de klanken van vrijwel elk instrument met een 3.5mm of USB audio interface vervormt. Je kunt je hand opsteken om vertraging toe te voegen aan een DJ mix, rollen om de toonhoogte op een keyboard te buigen of schudden om een filtereffect aan je elektrische gitaar toe te voegen.

Je hebt een iOS of iPadOS toestel nodig om de vereiste app te hosten (sorry, zelfs Sony's Xperia telefoons werken hier niet), en je hebt waarschijnlijk een Lightning of USB-C adapter nodig. De op Bluetooth gebaseerde armband gaat tot zes uur mee met jammen, of 2,5 uur als je een LED aanzet om je optreden een leuk kleurtje te geven. Je kunt de armband ook op de rug van je hand doen als de gebruikelijke polsstand niet het beoogde resultaat oplevert.

Het zou een zeer leuke gadget kunnen zijn als je een slimme draai aan je muziek wilt geven

De crowdfunding campagne duurt tot 28 juni, en als de poging slaagt moeten de eerste bandjes tegen maart 2022 naar Amerikaanse en Japanse geldschieters verscheept worden. Misschien wil je snel handelen als het concept je bevalt. De Motion Sonic is verkrijgbaar voor een toezegging van ongeveer $219 voor de eerste 400 donateurs, maar zal oplopen tot ongeveer $249 als je te lang wacht. Ja, dat is veel om aan een bewegingssensor uit te geven, maar het zou een zeer leuke gadget kunnen zijn als je een slimme draai aan je muziek wilt geven – zelfs als je handen niet vrij zijn!

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL