Roland onthult twee nieuwe Boutique synths: de JD-08 en JX-08

door Franck

Roland introduceert twee compacte synths, de JD-08 en de JX-08, in hun line-up van boutique sound modules.

Beide apparaten zijn een eerbetoon aan vroegere producten van Roland – de JD-800 en JX-8P – en zijn elk ontworpen met o.a. alle originele patches.

De JD-08 bevat geluiden van de klassieke JD-800 piano, grote etherische pads, tot rauwe bassen en echt mooie, vervormde geluiden in gitaarstijl.

De synths werken ook op batterijen en zijn draagbaar, gemaakt voor gebruik op een bureautafel. Beide producten functioneren als USB-C audio/MIDI-interfaces, met normaal formaat MIDI-poorten.

Bekijk de JD-08 promotie video:

Roland Boutique JD-08 Synthesizer: Overview and Demo

Met de JD-08 kunnen gebruikers nu twee patches tegelijk spelen met bi-timbrale functies, waardoor het niveau van elke patches afzonderlijk kan worden geregeld.

Het apparaat heeft dezelfde waveforms als zijn voorganger, de JD-800, met een vierstemmige synth die gebruik maakt van geavanceerde modelleringstechnieken en effecten zoals distortion, een phaser, delay, chorus, reverb, etcetera.

De JX-08 blijft ook dicht bij zijn voorganger, de JX-8P, maar voegt meer effecten, een arpeggiator, sequencer, en random pattern generator toe. “In onze nieuwe boutique formaat versie, hebben we veel real-time controle toegevoegd, evenals verschillende andere nieuwe functies.” zegt Roland over deze nieuwe synth.

Bekijk de JX-08 promotie video:

Roland Boutique JX-08 Synthesizer: Overview and Demo

Zowel de Roland JD-08 als de JX-08 zullen in januari 2022 verkrijgbaar zijn voor 399 euro.

Ze zijn te bestellen bij Thomann.de:

Meer informatie kun je vinden op de Roland website <<

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL