Nektar Impact LX Mini: een USB keyboard controller voor onderweg

door Franck

Nektar heeft de Impact LX Mini USB keyboard controller aangekondigd. Ondanks zijn kleine afmetingen en 25 minitoetsen, biedt de Impact LX Mini een volledige DAW integratie en vele mogelijkheden om je software synths en MIDI instrumenten te besturen.

Nektar Impact LX Mini

Kort na de aankondiging van de Impact GX Mini, breidt Nektar nu de LX serie uit met een eigen 2-octaafs variant. Net als de GX Mini heeft de nieuwe Impact LX Mini 25 minitoetsen en past hij gemakkelijk in je rugzak. Maar hij is onderdeel van de LX familie, dus hij biedt veel meer toeters en bellen dan de kale GX Mini.

Het klavier is velocity-sensitive en biedt keuze uit vier velocity curves. Links daarvan vind je knoppen om van octaaf te wisselen en het klavier te transponeren, en een joystick voor pitch bend en modulatie. De Impact LX Mini heeft ook de zeer nuttige Part 2 functie geërfd van de GX Mini. Hiermee kun je met een druk op de knop het klavier tijdelijk transponeren, naar een ander MIDI kanaal overschakelen, of er een tweede klank overheen leggen. Zodra je de toets loslaat, keert het terug in zijn oorspronkelijke toestand. Dat is een erg mooie uitvoeringsfunctie die je mogelijkheden met twee octaven enorm vergroot.

Nektar LX Mini USB MIDI Controller Keyboard

Acht velocity-gevoelige, verlichte drumpads en acht toewijsbare knoppen helpen je bij de bediening van je DAW en software synths. Dankzij Nektar’s integratieprotocol voor veel populaire DAW’s kun je het vervelende proces van toewijzen van de regelaars in veel gevallen overslaan. Aan de linkerkant heeft de Impact LX Mini een USB aansluiting die ook stroom levert, en een toewijsbare voetschakelaar aansluiting.

Twee arpeggiators

Met niet één, maar twee arpeggiators en nootherhalingsengines – één voor de toetsen en één voor de pads – heeft Nektar nog een andere leuke uitvoeringsfunctie geïntegreerd. Na het activeren van de arpeggiator geven de knoppen onmiddellijk toegang tot parameters als tempo, swing, accentniveau, interval, tempo, arpeggiomodus en octaven.

Nektar Impact LX Mini opties

Nektar Impact LX Mini opties

Als compacte keyboard controller met pads en knoppen gaat de Nektar Impact LX Mini de strijd aan met concurrenten als de AKAI MPK Mini Mk3, de Novation Launchkey Mini Mk3, de M-Audio Oxygen 25 MKV en de oudere Arturia MiniLab MkII. Als je op zoek bent naar een reisvriendelijk toetsenbord met uitgebreide controller mogelijkheden, is er nu wéér een interessante optie in dit segment.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Nektar Impact LX Mini is vanaf half november verkrijgbaar voor €119,99.
Meer informatie over de Nektar Impact kun je vinden op de Nektar website.

Dit vind je misschien ook leuk

© 2024 Sonus Magazine – Muzieknieuws, reviews en handleidingen!

nl_NLNL